Bröderna Menendez från "Monster" talar ut i helt ny dokumentär på Netflix

Bröderna Menendez från ”Monster” talar ut i helt ny dokumentär på Netflix

  • Netflix
Axel Diedrichs
06 oktober 2024 kl. 20:00

Efter den uppmärksammade dramaserien kommer nu en dokumentär

Den 7 oktober släpper Netflix dokumentären "The Menendez Brothers" som ska ge oss nya insikter i fallet runt de två mördarna Lyle och Erik Menendez.

Under hösten har mycket av streamingvärldens fokus riktats på Netflix nya kriminalserie Monster: Berättelsen om Lyle och Erik Menendez. I denna påkostade dramatisering får vi följa fallet runt de två unga bröderna som år 1989 fälldes för det brutala mordet på sina föräldrar i Beverly Hills. Sedan dess har de båda suttit i fängelse på livstid.

Samtidigt som Berättelsen om Lyle och Erik Menendez blivit en stor tittarsuccé har det väckts frågetecken om hur sanningsenlig den är. Inte minst har ena brodern, Erik Menendez, gjort ett utlåtande via sin hustru på plattformen X och kritiserat serien för hur den porträtterar brodern Lyle "som en karikatyr baserad på fruktansvärda och uppenbara lögner". Vidare trycker han till Netflix för deras "oärliga skildring av tragedierna" kring deras brott, som de sedan länge hävdat skedde i självförsvar efter en lång tids trauma. 

Detta handlar dokumentären "The Menendez Brothers" på Netflix om

Nu på måndag släpper Netflix dokumentären The Menendez Brothers som lär vara av stort intresse för den som följt Berättelsen om Lyle och Erik Menendez. Så här lyder handlingen:

År 1996 dömdes Lyle och Erik Menendez för morden på sina föräldrar i ett fall som blev ett av 1900-talets mest omtalade brottsmål. För första gången på 30 år berättar bröderna själva om rättegången som chockade en hel nation. Genom omfattande ljudintervjuer med Lyle och Erik, advokater som deltog i rättegången, journalister som bevakade fallet, jurymedlemmar, familjemedlemmar och andra insatta personer, ger den hyllade argentinske regissören Alejandro Hartmann nya insikter och en ny synvinkel på ett fall som många tror att de vet allt om.

"The Menendez Brothers" finns att streama på Netflix från och med den 7 oktober.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL