Älskad Netflix-serie skulle få uppföljare – nu skrotas den

Älskad Netflix-serie skulle få uppföljare – nu skrotas den

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 14 juli 2024 kl. 15:13 | Publicerad 12 juli 2024 kl. 20:00

Favoriten går i graven helt och hållet

En av Netflix populäraste serier tackar snart för sig med sin avslutande säsong, men fansens sorg har dämpats av vetskapen om att serien ska få en spinoff – som nu ser ut att vara lagd på is.

Netflix har flera gånger om bevisat att man är bättre än alla andra när det kommer till att skapa serier som blir riktiga favoriter hos fansen och snackisar över hela världen. På listan av den typen av titlar hittar vi allt från Stranger Things till Baby Reindeer.

Till den kategorin kan vi också sålla den populära fantasyserien The Umbrella Academy, med stjärnor som Elliot Page, Tom Hopper och Aidan Gallagher m.fl. i huvudrollerna, som har en stor och väldigt hängiven följarskara. Serien återvänder snart till Netflix med sin fjärde säsong, som också har bekräftats blir den allra sista.

Trots vetskapen om att The Umbrella Academy försvinner har seriens tittare kunnat hålla humöret uppe med tanke på att en spinoff varit på tal. Men nu ser det ut som om den drömmen har gått i kras.

LÄS OCKSÅ: Älskad krimserie kan göra oväntad comeback på Netflix

Älskad Netflix-serie skulle få uppföljare – nu skrotas den
Elliot Page i "The Umbrella Academy". Foto: Netflix.

Netflix The Sparrow Academy, spinoff till The Umbrella Academy, ser ut att skrotas

Det florerade rykten om en spinoff-serie till The Umbrella Academy redan tidigt under 2023 och förra hösten pekade allt på att The Sparrow Academy skulle bli verklighet. Sedan dess ser saker och ting dock ut att ha förändrats drastiskt.

I slutet av juni publicerade Rolling Stone en artikeln om seriens skapare och showrunner Steve Blackman. Artikeln anklagar Blackman för bland annat mobbing och för att ha skapat en otrygg arbetsplats. I artikeln hänvisar Rolling Stone till tolv anställda och ett klagomål till HR-avdelningen som tidningen tagit del av.

Blackman förnekar påståendena helt och hållet, men problemen bakom kulisserna tycks ändå ha gett Netflix kalla fötter, då artikeln också hävdar att arbetet med spinoff-serien lagts på is.

Fansen ser med andra ord ut att få nöja sig med fyra säsonger av "The Umbrella Academy". Säsong 4 av serien har premiär på Netflix den 8 augusti.

LÄS OCKSÅ: Tittarna kastar sig över Netflix nya serie

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL