4 totalsågade filmer på Netflix topplista – gör succé hos tittarna

4 totalsågade filmer på Netflix topplista – gör succé hos tittarna

  • Netflix
Sofie Landgren
05 september 2024 kl. 21:00

Dags för streamingtjänsten att göra kraftomtag?

Det ser ut som att Netflix har tagit in allt annat än bra filmer för hösten, i vart fall om vad man ser på vad som ligger på topplistan världen över just nu.

Filmtopp har gjort en djupdykning i Netflix topplista när det kommer till mest streamade filmer världen över just nu och resultatet väcker minst sagt en del frågetecken. Varför ligger fyra katastrofalt dåliga filmer på topp 5?

4 totalsågade filmer på Netflix topplista – gör succé hos tittarna
Glenn Close i "The Deliverance". Foto: Netflix.

4 totalsågade filmer på Netflix topplista just nu

The Deliverance (2024) – skräckfilmen mest populär på Netflix världen över just nu

På förstaplats över de mest streamade filmerna världen över hittar vi en brutalt dålig skräckfilm. Filmen handlar om den ensamstående mamman Ebony Jackson som flyttar in i ett nytt hus för att få en nystart, men upptäcker att något ondskefullt redan bor där. Filmen har dock ett oförtjänt "högt" betyg av 5,1/10IMDb men jag som personligen har gett filmen ett försök håller inte alls med och skulle själv inte ge den högre än 3/10. Går man däremot in på Rotten Tomatoes är kommentarerna i likvärdigt tycke.

– Supertråkig, dåligt skådespeleri.

– Gör det inte, gör det bara inte. Riktigt hemskt, att vänta på att den skulle bli bra tog en evighet, sedan blev det bara värre. Lycka till, du har blivit varnad.

– Wow. Så dålig att jag inte kunde se klart den.

4 totalsågade filmer på Netflix topplista – gör succé hos tittarna
Foto: Netflix.

"The Union" på andra plats

På plats #2 bland de populäraste filmerna på Netflix just nu ligger actionkomedin The Union. Trots låga 5,4/10 i betyg på IMDb kan den möjligen räknas som en sevärd film tack vare filmens huvudrollsinnehavare Mark Wahlberg och Halle Berry. Om vi ska Filmtopps recensent Andreas Ziegler kan inte ens de stora namnen rädda filmen. 

– Det största problemet med The Union är att det är en tråkig actionfilm. Den bjuder inte på något nytt, är inte spännande, actionsekvenserna är dassiga och gamle Marky Mark och Halle Berry känns måttligt engagerade, skriver han.

4 totalsågade filmer på Netflix topplista – gör succé hos tittarna
Foto: Netflix.

På plats 3, 4 och 5 på Netflix topplista just nu

Vidare har vi en värdelös High school-film på plats #3, nämligen Incoming (2024), som handlar om fyra tonårskillar som hamnar på en hemmafest som urartar. På IMDb har den helt oförståeligt nog fått ihop 5,8/10 i betyg, men på Rotten Tomatoes har den fått mer rättmätigt fått 22/100 i poäng, och kommentarer som "Dum, glorifierar tonårssex och på vissa ställen bara äcklig – som avföringsscenerna. Ledsen att jag slösade bort min tid" och "Fruktansvärd. Hemskt skådespeleri".

På plats #4 ligger dramakomedin (Un)lucky Sisters som handlar om två systrar som hittar sin döde fars gömda förmögenhet. På IMDb har den skrapat ihop 5,0/10 i betyg och på Rotten Tomatoes har tittarna inte ens orkat gå in och lämna sina betyg.

Skräckfilmen Dead Sea kvalar in på plats #5 och handlar om en ung kvinna som blir räddad av en fiskebåt ute till havs, men kan hon lita på främlingarna som tar hand om henne? Filmen har 4,6/10 i betyg på IMDb och på Rotten Tomatoes kryllar det av besvikna kommentarer.

– Riktigt dåligt skådespeleri, slöseri med tid.

– Jag förstår inte hur den här filmen, om vi överhuvudtaget kan kalla den en film, fick ett så högt betyg. Skådespelarna och deras skådespeleri är så dåligt.

Netflix, det är dags att börja köpa in lite bättre och fler sevärda filmer för fortsätter det i den här riktningen kommer ni snart inte ha några prenumeranter kvar.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL