Musse Pigg går till attack i ny skräckfilm – snart på bio i Sverige

Musse Pigg går till attack i ny skräckfilm – snart på bio i Sverige

Emil Oscar Rasmussen
15 juli 2024 kl. 10:00

Efter Nalle Puh – nu är det Musses tur att gå på mördartåg

Snart är det premiär för skräckfilmen "Mickey's Mouse Trap". Filmen, där självaste Musse Pigg går till attack i en arkadhall, kommer till Sverige i augusti.

Förra året blev "Winnie the Pooh: Blood and Honey", en skräckfilm där Nalle Puh gick på blodtörstig jakt efter hämnd, en enorm snackis – så till den grad att filmen i år fick en uppföljare. Nu är det dags för nästa älskade, klassiska tecknade karaktär att gå till skoningslös attack.

I augusti är det svensk biopremiär för Mickey's Mouse Trap – rysaren där den livsfarliga skurken är maskerad som Musse Pigg.

Snart biopremiär för "Mickey's Mouse Trap" – skräckfilm med Musse Pigg

Musse Pigg är som bekant en karaktär som Disney äger rättigheterna till, men i början av 2024 blev en specifik version av karaktären del av så kallad public domain, vilket på ett ungefär innebär allmän egendom och att fri användning gäller.

I detta fallet är det den så kallade "Steamboat Willie"-versionen av Musse Pig som blivit allmän egendom. Karaktären syntes första gången i den svartvita, animerade kortfilmen Steamboat Willie från 1928.

Samma dag som Steamboat Willie blev del av public domain den 1 januari 2024 annonserades skräckkomedin Mickey's Mouse Trap och nu kryper premiärdatumet för filmen allt närmare. I Sverige kommer filmen att visas på bio med premiärdatum den 23 augusti 2024.

Handlingen i "Mickey's Mouse Trap" följer Alex, som på sin 21-årsdag jobbar det sena skiftet på en arkadhall. Hennes vänner överraskar henne med ett firande på arbetsplatsen, men det dröjer inte länge innan kvällen tar en mörk vändning. I spelhallen lurar en mördare maskerad som Musse Pigg och hen tvingar dem att spela ett eget spel på liv och död.

Regissör för filmen är Jamie Bailey, som inte direkt har ett bländande CV. Av de produktioner på IMDb där han står som regissör är det högsta (!) betyget han lyckats uppnå 3,9 av 10.

LÄS OCKSÅ: Sommarens biofilmer 2024

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL