TIPS: Nu kan du streama en av årets bästa biofilmer

TIPS: Nu kan du streama en av årets bästa biofilmer

  • Max
Axel Diedrichs
18 augusti 2024 kl. 08:50

Det blir inte fläskigare än "Furiosa"

Väntan har varit lång, men nu finns vårens största actionäventyr på bio, "Furiosa: A Mad Max Saga", att streama på Max.

Under våren delade vi på Filmtopp ut tre stycken femmor i betyg. Två av dem var till den knäckande dystopin Civil War av Alex Garland och Denis Villeneuves mästerliga Dune-uppföljare. Den tredje var till Furiosa: A Mad Max Saga, som likt Dune: Part Two gav en sällsynt storslagen cineastisk upplevelse för alla gillar action.

TIPS: Nu kan du streama en av årets bästa biofilmer
"Furiosa: A Mad Max Saga". Foto: Warner Bros.

Nu kan du streama Furiosa – en av årets bästa biofilmer

När regissören George Miller tog oss tillbaka till sin Mad Max-värld 2015 med Fury Road fick han oss alla på fall med sin oerhört läckra vision. Därefter skulle det ta närmare tio år innan han bjöd in oss på nytt med Furiosa där spektaklet är om möjligt ännu mer spektakulärt.

I den nya filmen följer vi inte seriens titelkaraktär, utan istället hans kompanjon Furiosa som vi lär känna i Fury Road där hon spelas av Charlize Theron. Här gestaltas hon i betydligt yngre ålder av de två skådespelarna Alyla Browne och Anya Taylor-Joy, och tvingas leva i slaveri innan hon flyr för att hitta hem – och hämnas på de som tagit hennes familj.

Medan Fury Road är ett enda långt och rykande actiontåg har Furiosa ett större fokus på berättande och världsbyggande. Men missta den inte för att sakna fläskiga fajter – i perioder är den minst lika galen och intensiv som Fury Road

Flera av de tyngsta internationella tidningarna delar ut högsta betyg till Furiosa. Empire, IGN och The Independent ger den alla 5/5 och enas om att filmen är en "episk", "kraftfull" och "explosiv" upplevelse i western-anda. I Sverige möttes Furiosa också av oerhört positiv respons, där jag själv delade ut full poäng. 

– I Furiosa skruvas galenskaperna upp en nivå. Den är mer hänsynslös och blodig och samtidigt mer skev än Fury Road. Regissören George Miller bakar in fler perversioner och bibliska referenser, alltihopa med ett bildspråk dränkt i krom och metall som är himmelskt snyggt, skriver jag i min recension som du kan läsa här

Nu finns Furiosa: A Mad Max Saga att streama som en del av prenumerationsutbudet hos Max. Det vill du inte missa.

Filmtopp håller dig uppdaterad om de senaste film- serie och TV-nyheterna. Håll utkik på sajten och följ oss på Facebook för att inte missa våra hetaste tips.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL