Premiär för Wahlgrens värld säsong 16

Tårarna för Hans Wahlgren i premiären av ”Wahlgrens värld”

  • Max
Moa Andersson
Uppdaterad kl. 14:27 | Publicerad 05 september 2024 kl. 14:27

”Det gör så himla ont”

Den 16:e säsongen av ”Wahlgrens värld” har premiär i dag premiär. En säsong som kommer bjuda på både glädje och sorg.

Det är äntligen premiär för Wahlgrens värld igen! I premiäravsnittet av säsong 16 åker Pernilla Wahlgren och Christian Bauer till Marbella för att planera sitt bröllop, men känslorna svämmar över. Hans Wahlgren gick bort i maj 2024 efter en tids sjukdom och i den nya säsongen får vi följa familjen under perioden innan bortgången.

Premiär för Wahlgrens värld säsong 16
Hans Wahlgren. Foto: Kanal 5 / Max

Pernilla Wahlgren: "Det vet alla som har någon i ens familj som är döende"

Att vara i Spanien är speciellt för Pernilla. Främst för att Spanien är så mycket mamma och pappa för henne, det är där de har firat påsk i alla år sedan hennes barn var små, i Christina Schollin och Hans Wahlgrens hem i Nerja. När Pernilla sedan köpte sitt hus i Marbella, åkte alltid hennes föräldrar från Nerja för att besöka henne.

– Lugnet jag får i Spanien är mycket större än det jag har hemma, för det är mycket just nu. Det vet alla som har någon i ens familj som är döende, att tankarna är där hela tiden, säger Pernilla.

Pernilla minns tillbaka på alla gånger som hennes föräldrar har hämtat dem på Malaga flygplats med Piccolo Champagne. När Christian frågar henne om hur det känns att komma ner till Marbella i dessa tider så berättar hon att det känns bra så länge man kan ringa hem och höra att det är lugnt. 

– Men skulle det bli någon förändring och mamma skulle ringa och säga att pappa har blivit mycket sämre, då vill man ju bara hem, menar hon.

INTERVJU: Pernilla om Hans i nya säsongen av Wahlgrens värld: ”Väldigt respektfullt”

Premiär för Wahlgrens värld säsong 16
Foto: Kanal 5 / Max

Relationen med Hans har bara varit glädjefylld

Det är stunderna som Hans är pigg och glad som man lever för, berättar Pernilla. Hon förklarar att de stunderna är väldigt härliga. Hon förklarar att man vill finnas där för honom när han är svag och ledsen.

– Jag blir väldigt glad när han ser så där pigg ut. Jag förstår honom också, han vill ju inte vara sjuk, det är det som gör så himla ont. Jag kan inte förstå att han är så svag, men han måste få våga vara det och att det inte är något fel att visa sig svag, säger Pernilla och fortsätter:

– Jag kanske inte vågar visa mig så svag för min pappa heller, men jag kanske ska göra det. Men då blir det så tydligt att jag är ledsen att han snart inte finns.

Pernilla förklarar att man reflekterar över livet när något sådant här händer och hur hennes relation med sin pappa är. Hon inser att hennes relation med sin pappa bara har varit glädjefylld. Hans har alltid varit den som ställt upp för Pernilla och hon har alltid, oavsett tid på dygnet, kunnat ringa honom och han kommer. Men de har aldrig gråtit tillsammans, menar Pernilla.

Det ska bli väldigt fint att få följa familjen Wahlgren-Ingrosso i säsong 16 av Wahlgrens värld.

”Wahlgens värld” har premiär i dag, 5 september, kl. 20.00 på Kanal 5 och Max.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL