Svenska kändisar jagas av Robert Aschberg i ny storsatsning på Max

Svenska kändisar jagas av Robert Aschberg i ny storsatsning på Max

  • Max
Axel Diedrichs
04 oktober 2024 kl. 09:13

"Jagad" beskrivs som ett socialt experiment

Max presenterar idag deras nya satsning "Jagad" där Robert Aschberg följer de digitala fotspåren för att jaga fast kändisar på flykt.

Den 12 oktober drar inspelningarna av ett nytt program på Max igång. I spetsen har vi den berömde journalisten Robert Aschberg som med ett stort professionellt team ska se hur långt övervakningskameror, bankomatkort, mobiltelefoner och datorer räcker för att jaga fast en person flykt. Försökskaninerna, som ska försöka att inte åka fast, blir ett urval av profilerade svenska kändisar. 

Jagad är ett socialt experiment som utforskar övervakningssamhällets kapacitet och deltagarnas förmåga att undvika att bli upptäckta. Det är ett underhållningsprogram men med ett salt, vilket fick mig att tacka ja till projektet, säger Robert Aschberg i ett pressmeddelande.

Stockholm är utgångspunkt i "Jagad" med Robert Aschberg

Deltagarna delas in i par och alla kommer att släppas i Stockholm, med hela Sverige som spelområde. Deras mål är både enkelt och utmanande – att undvika att bli upptäckta av spanarna under tio dagar, trots begränsade resurser. Under programmets gång kan de få hjälp av medhjälpare som ger dem stöd och assistans under deras tid på flykt.

Karin Moreno som är exekutiv producent för programmet, kunde inte vara lyckligare över att Aschberg vill vara med och leda Jagad.

– Han är en av Sveriges mest hyllade och färgstarka journalist och programledare och vi är övertygade om att han kommer göra Jagad till något alldeles extra, säger hon.

"Jagad" har premiär på Max och Kanal 5 under våren 2025.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL