“Suverän“ äventyrsthriller bland de mest populära på Max – uppföljare på gång

“Suverän“ äventyrsthriller bland de mest populära på Max – uppföljare på gång

  • Max
Moa Andersson
24 september 2024 kl. 22:00

Svenskarna flockas runt "Prey" på Max

2022 gav man nytt liv till Predatorserien med alldeles utsökta "Prey". Filmen gör succé på Max där den nu finns att streama, och uppföljaren är på gång.

Den spännande äventyrsfilmen Prey från 2022 ger oss en berättelse om ursprungsamerikaner i Comanche-stammen, som utspelar sig för 300 år sedan. Mer specifikt följer vi Naru, en stark och skicklig krigare som växt upp i skuggan av legendariska jägare som strövar över de stora slätterna. När en utomjordisk fara hotar hennes läger, beger hon sig ut för att skydda sitt folk. För alla trogna fans kommer nu två glädjande nyheter: Prey finns nu att streama på Max, där den är högt upp på topplistan över deras mest sedda filmer, och en uppföljare till filmen är på gång.

LÄS OCKSÅ: Tittarna hyllar “mästerligt” överlevnadsdrama på Netflix – årets bästa film

“Suverän“ äventyrsthriller bland de mest populära på Max – uppföljare på gång
Foto: Disney+.

Äventyrsthrillern Prey är "riktigt tajt och spännande"

Den unga comanchekvinnan Naru har en växande frustration inom sig. En frustration över att aldrig bli tagen på allvar av sin bror och resten av stammens stolta krigare som endast fnyser vid tanken på att hon, en kvinna, skulle vara en minst lika skicklig jägare som de själva. För att bli accepterad som en fullgod krigare måste hon först genomföra en helig ritual som går ut på att jaga och döda något som jagar henne själv, nämligen ett högt utvecklat utomjordiskt rovdjur.

– Prey är en suverän äventyrsthriller som i sina bästa stunder påminner om Mel Gibsons mästerverk Apocalypto. Den är inte riktigt lika hård, men spär fortfarande inte på våldet. Riktigt tajt och spännande är den också, säger Filmtopps redaktör Axel Diedrichs om filmen.

Här kan du läsa Filmtopps recension av filmen från när den hade premiär, där recensenten Oskar Pettersson bland annat konstaterade:

Prey presenterar en handling fri från krusiduller och onödiga sidospår. Filmen är en blodig och skoningslös jakt som slösar minimalt med tittarens tid och fokus, vilket känns som helt rätt väg att gå. 

IMDb ser vi att Prey har starka 7,1/10 i betyg och likaså 71/100 i kritikerpoäng.

Filmen Prey från (2022)
Foto: Disney+.

Uppföljaren är i tidig utvecklingsfas

Det har tidigare bekräftats att den framgångsrika filmen från 2022 ska få en uppföljare. Det var i juni 2024 som Deadline rapporterade att uppföljaren är i en tidig utvecklingsfas och kommer att återvända till samma miljö som tidigare. Prey-stjärnan Amber Midthunder kan också eventuellt återvända, och om det bekräftas skulle det vara första gången som en karaktär från en tidigare Predator-film återvänder i samma roll.

LÄS OCKSÅ: Nya skräckfilmen gör succé hos tittarna: ”En nagelbitare för thrillerälskare”

Du strömmar "Prey" på Max. Här på Filmtopp håller vi dig uppdaterad med senast nytt inom film-, serie och TV-världen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL