Premiär för Stugdrömmar 2024

Stor oro i premiären av Stugdrömmar: ”Ett sjukt stort kontrollbehov”

  • Max
Moa Andersson
04 september 2024 kl. 16:00

Bortgången i Kungsör resulterade i kärlek

Anna hyr ett torp av Britt och Erik i Kungsör. Hon längtar efter att renovera köket och trots ett kontrollbehov utan dess like får programledarna fria tyglar.

I Stugdrömmar reser målaren Johnnie Krigström och snickaren Mattias Särnholm till avlägsna stugor för att besanna några lyckosamma människors stugdrömmar. I premiären får vi möta Anna, som drömmer om att renovera köket i sitt hyrda torp i Kungsör. Byggteamet har planer på att flytta köket till matsalen. Men frågan är om Anna verkligen kommer att gilla det?

Premiär för Stugdrömmar 2024
Anna och Britt. Foto: Kanal 5 / Max

Anna i "Stugdrömmar" tvingas släppa sitt kontrollbehov

Precis mellan Södermanland och Västmanland ligger Kungsör. Sedan två år tillbaka hyr Anna ett torp av Britt och hennes son Erik som driver gården. Själv har Anna växt upp i Kungsör och bodde där tills hon var 19 år gammal, men flyttade slutligen till Stockholm och bodde där i 35 år. Tillslut började hon få en enorm hemlängtan. 

– Jag älskar ju att snickra, bygga, greja och fixa, men det här när ett lite för stort projekt för mig. Det jag drömmer om torpet nu, det är för det första att jag ser väldigt mycket fram emot ett nytt kök, berättar Anna. 

Anna drömmer om att kunna hålla stora middagar och mysigt umgänge, att hennes vänner och barn ska besöka torpet. Det är utanför Annas ”comfortzone” att släppa taget och ge Johnnie Krigström och Mattias Särnholm fria tyglar när det kommer till renoveringen av torpet. Anna beskriver att hon har ett sjukt stort kontrollbehov, så frågan är hur det egentligen ska gå.

Premiär för Stugdrömmar 2024
Foto: Kanal 5 / Max

Pappans bortgång resulterade i kärlek på torpet

När Anna flyttade till torpet, kom in på gården och lärde känna Britt och Erik så befann sig de i en svår period då Britts man och Eriks pappa nyligen gått bort. Hon berättar att det var en period av sorg och att de mådde allmänt dåligt.

– Jag kom in med energi, som jag tror, var väldigt bra för dem. De fick tänka på något annat och fick fokusera på andra grejer, säger Anna.

Britt berättar att hon på grund av hennes mans bortgång mår dåligt än i dag, men att det är betydligt bättre nu. När Anna, som Britt beskriver som en glad person, kom in i deras liv blev det plötsligt lite roligare och livet bjöd på fler skratt. Även kärlek uppstod.

– I början så var inte jag och Erik så nära, vi lärde inte känna varandra direkt första året. Men sedan så kände jag bara ”men gud, vilken fin människa, vilket hjärta han har”. Till slut så uppstod kärlek där, så vi blev tillsammans. Men även om vi inte är tillsammans i dag, så är vi ändå väldigt goda vänner och det är vi väldigt glada för båda två, förklarar Anna.

Trots sitt kontrollbehov blir både Anna, Britt och Erik otroligt positivt överraskade och nöjda. De hade inte ens kunnat drömma om att det skulle bli så bra som det blivit. 

Premiären av ”Stugdrömmar” kan du se i dag, 4 september, kl. 20.00 på Kanal 5 och på Max

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL