Premiär för "Kompani Svan" 2024

Stjärnornas chock i premiären av Kompani Svan: ”Får hjärtklappning”

  • Max
Moa Andersson
Uppdaterad kl. 16:52 | Publicerad 02 september 2024 kl. 14:00

”Jag har panik på riktigt”

Det är återigen dags för tio kända svenskar att skrivas in som rekryter i "Kompani Svan". Men vad tycker egentligen rekryterna om den nya utmaningen som de tagit sig an?

I dag är det premiär för Kompani Svan där tio kända svenskar skrivs in som rekryter. De mönstrar för att tränas av svensk militär på boot camp, och då krävs en vilja av stål. Deras resa börjar med stenhårda tester för att visa major Gunde Svan och kapten Mikael Tornving vad de går för.

– Jag tror inte att jag har förstått vad det här egentligen är, det är på riktigt, varje grej är på riktigt, säger artisten Renaida Braun, som är en av de tio rekryterna.

LÄS OCKSÅ: Gunde Svans fina ord om deltagarna i Kompani Svan: "Så imponerad"

Renaida i "Kompani Svan" 2024
Renaida Braun. Foto: Kanal 5 / Max.
Julia Franzén i "Kompani Svan" 2024
Julia Franzén. Foto: Kanal 5 / Max.

"Blir som en teater"

Det är ingen tvekan om att det kommer bli tufft för rekryterna i Kompani Svan och vissa vet knappt vad de har gett sig in på. I premiären får de tio svenska kändisarna simma i kallt vatten, göra olika fystester, genomgå ett begåvningstest och ta rätt på sin packning. 

– Alltså det känns fruktansvärt. Gruppen. Hallå! Ena säger "jag har varit med i Robinson och kom till finalveckan", den andra "jag vann Robinson". Varför är jag här? De andra är ju elitmänniskor. Jag får hjärtklappning var och varannan sekund, berättar artisten Renaida. 

Julia Franzén är också en av de rekryter som blir smått chockad över bemötandet av militärerna.

– Gud vad otrevligt. Vill du gå runt och vara så där hård och bestämd hela dagarna? Så tänker jag. Sedan är det också lite svårt att hålla sig för skratt, jag tycker att det blir som en teater, menar Julia.

LÄS OCKSÅ: Galen premiärvecka på Max och Kanal 5

"Kompani Svan" 2024
Foto: Kanal 5 / Max.
Özz Nujen i "Kompani Svan" 2024
Özz Nujen. Foto: Kanal 5 / Max.

"Vet inte om jag klarar av det här"

Rekryternas första utmaning är att simma från båten till major Gunde Svan och kapten Mikael Tornving på land. 

– Det här känns inte bra, det är ju svinkallt. Det är åtta grader i vattnet, vad håller ni på med? Jag vet inte om jag klarar av det här. Jag har panik på riktigt nu. Just nu är inte jag så pepp, det är för mycket vatten och jag har lite problem med när man inte vet vad som händer där under, säger komikern Özz Nujen.

Trots att det råder förvirring bland vissa rekryter om varför de befinner sig på Kompani Svan, så imponerar många av dem! 

"Kompani Svan" har premiär i dag, 2 september, kl. 21.00 på Kanal 5 och Max.

LÄS OCKSÅ: Svenskarna älskar skräckfilmen på Max som kritikerna hatar

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL