SF Studios och Max i stort samarbete – får förtur till filmer

SF Studios och Max i stort samarbete – får förtur till filmer

  • Max
Emil Oscar Rasmussen
18 juli 2024 kl. 14:00

Warner Bros. Discovery och SF Studios annonserar samarbete

I dag avslöjar SF Studios och Warner Bros. Discovery att bolagen tecknat ett avtal som ger streamingtjänsten Max förtur till nordiska och internationella distributionstitlar.

I ett pressmeddelande bekräftar SF Studios och Warner Bros. Discovery att ett samarbetsavtal har tecknats av de två bolagen.

Det nya samarbetet lyfts fram som en möjlighet för streamingtjänsten Max att få förtur till filmtitlar som distribueras av SF Studios, och för SF Studios ska det leda till en utökad möjlighet att investera i nordiska produktioner och nu ut med sina filmer till en större publik.

LÄS OCKSÅ: Sommarens stora premiärer på Max 2024

SF Studios och Warner Bros. Discovery i nytt samarbete

Max abonnenter i Norden kommer enligt avtalet att vara först ut med att få chansen att streama såväl internationella som nordiska produktioner under SF Studios distributionsparaply. Detta efter att filmerna visats på bio och erbjudits som köp- och/eller hyrfilmer.

– Vi är glada över avtalet som ger oss möjlighet att erbjuda SF Studios högkvalitativa lokala och internationella titlar till våra nordiska tittare. Detta avtal kompletterar vårt utbud av innehåll i världsklass på vår nyligen lanserade, förbättrade streamingtjänst Max, säger Ragnhild Thorbech, SVP Programming & Acquisitions, Warner Bros. Discovery, i pressmeddelandet.

Pressbild: SF Studios och Max i stort samarbete – får förtur till filmer

Från SF Studios sida presenteras avtalet som en del av bolagets strategi att "utöka sin licens- och distributionsverksamhet i Norden". Samarbetet presenteras också som ett sätt för dem att "investera i fler nordiska produktioner, samt nå ut med filmerna till en större och bredare publik".

Något konkret förklaring på hur avtalet ska leda till fler investeringar i nordiska produktioner framgår dock inte i pressmeddelandet.

– Det gläder oss mycket att utvidga vårt samarbete med Max till att också omfatta distributionen av våra nordiska och internationella filmer. Det är spännande att våra filmer kommer att nå en ännu större publik genom att exponeras på Max nya plattform. Först ut är The Zone of Interest som lanseras i juli, följt av flera intressanta nordiska och internationella titlar, säger Lars Wannebo, EVP Acquisition & Distribution, SF Studios.

Utöver i citatet nämnda The Zone of Interest lyfts även filmer som Horizon: An American SagaEmilia Perez, Den of Thieves 2, LassaMajas detektivbyrå – Maskoten som försvann, Eagles of the Republic m.fl. fram som titlar som omfattas av avtalet.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt i filmvärlden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL