Sevärt tips till alla Stephen King-fans – världspremiär för ny skräckfilm

Sevärt tips till alla Stephen King-fans – världspremiär för ny skräckfilm

  • Max
Sofie Landgren
03 oktober 2024 kl. 20:00

Max laddar upp inför halloween med ny skräckfilm

Stephen Kings bästsäljande bok "Salem’s Lot" från 1975 har fått nytt liv i en sprillans ny skräckfilm som har världspremiär på Max i dag, den 3 oktober. Passa på att smygstarta halloween-firandet och se Gary Daubermans nya läskiga film "Salem’s Lot".

Premiär för Max Original-filmen "Salem’s Lot"

I dag, den 3 oktober, är det hög tid att börja kicka igång halloween-säsongen med den nya filmadaptionen av Stephen Kings bästsäljande bok Salem’s Lot från 1975.

Denna sprillans nya skräckfilm återförenar teamet bakom de banbrytande skräckfilmsuniversumen The Conjuring och IT. Gary Dauberman skriver, regisserar och fungerar som exekutiv producent för filmen tillsammans med James Wan och Michael Clear, Roy Lee samt Mark Wolper.

LÄS ÄVEN: Nu kommer årets läskigaste skräckfilm: ”Gör mord till en konstform”

Premiär för Salem´s Lot på Max
Foto: Warner Bros. Discovery.

Salem's Lot (2024)

I denna mystiska skräckberättelse får tittarna följa författaren Ben Mears som återvänder till sitt barndomshem Jerusalem’s Lot för att hitta inspiration till skrivandet för sina nästa bok, istället upptäcker han att staden hemsöks av en skräckinjagande, blodtörstig vampyr.

I rollerna: Lewis Pullman (Ben Mears), Alfre Woodard (Dr. Cody), Makenzie Leigh (Susan Norton), Bill Camp (Matthew Burke), Spencer Treat Clark (Mike Ryerson), Pilou Asbæk (Straker) och John Benjamin Hickey (Father Callahan).  

LÄS ÄVEN: I veckan släpper Netflix uppföljare till populär och grotesk skräckfilm

Stephen King-adaptionen delar kritikerna

Salem's Lot har adapterats flera gånger tidigare, varav två gånger som uppmärksammade miniserier. Den första från 1979 fick ett mestadels varmt mottagande av kritikerna, men trots en klassikerstämpel i dag var den en vattendelare hos tittarna (en som ogillade adaptionen var självaste Quentin Tarantino). År 2004 kom en ny miniserie, denna gången med stjärnor som Rob Lowe och Donald Sutherland, men den delade inte bara publiken utan även kritikerna.

Nu ser den senaste adaptionen på Max ut att följa samma mönster som sina föregångare. De tidigare reaktionerna är minst sagt spridda – på sajten Rotten Tomatoes, där kritikeromdömen sammanställs är det i skrivande stund i princip lika många recensenter som gett filmen ett positivt betyg som ett negativt betyg.

Missa inte filmatiseringen av Stephen Kings bästsäljande roman "Salem´s Lot" för att bilda din egen uppfattning. Världspremiär på Max i dag, den 3 oktober.

LÄS ÄVEN: Höstens skräckfilmer 2024 – 13 sevärda titlar

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL