Özz Nûjen om gemenskapen i Kompani Svan: ”Hade inte träffats på 20 år”

Özz Nûjen om gemenskapen i Kompani Svan: ”Hade inte träffats på 20 år”

  • Max
Emil Oscar Rasmussen
09 september 2024 kl. 16:30

Kärt återseende i nya säsongen av underhållningsprogrammet

Komikern Özz Nûjen är en av deltagarna i årets säsong av "Kompani Svan" och han lyfter fram gemenskapen med de andra deltagarna som en av de främsta behållningarna med inspelningen.

Förra veckan rullade en ny säsong av tittarfavoriten Kompani Svan igång. I denna tredje säsong är det Özz Nûjen, Julia Franzén, Kennet Andersson, Ann Wilson, Fredrik Hallgren, Renaida Braun, Alexandra Zazzi, Elin Härkönen, Jens Byggmark och Sebastian Tadros som drillas av Gunde Svan och Mikael Tornving under en militär grundutbildning.

När Filmtopp pratade om den nya säsongen med Gunde Svan betonade han flera gånger om sammanhållningen i gruppen som medverkar i årets program och när vi därefter pratade med Özz Nûjen var han inne på precis samma spår.

Foto: Warner Bros. Discovery.

Özz Nûjen om sammanhållningen i årets "Kompani Svan"

Förra veckan var det premiär för den tredje säsongen av omåttligt populära Kompani Svan och för tittarna är det uppenbart att det är en sammansvetsad grupp rekryter som tar sig an utmaningen i år. En närmast rörd Gunde Svan sa att "det är fint" att deltagarna kunde stötta varandra som de gjorde och Özz Nûjen pratade varmt om de andra rekryterna, programledare och övriga experter.

Major Svan och kapten Tornving beskriver Nûjen som "otroligt duktiga" och en av de positiva överraskningarna under inspelningen var bemötandet från de professionella experter som var med och guidade teamet under programinspelningen.

– Vi har så bra pedagoger och befäl inom vår svenska försvaret. Det var faktiskt otroligt bra. Och jag blev jävligt imponerad och glad att få ha dem som handledare och övningsexperter. De var otroligt fina människor som hjälpte oss, våra befäl i programmet. Jättefina människor, säger en tacksam Özz Nûjen.

Även när han pratar om sina medtävlande låter det snarlikt:

– Det måste jag säga, vilka fina medmänniskor. Jag blev jätteglad att få lära känna nya vänner.

Trots att teamet som helhet fungerade väl ihop och höll varandra om ryggen även under tävlingsmoment fanns det en person Özz verkar vara extra glad över att ha fått träffa under produktionen.

– Jag känner ju [Fredrik] Hallgren sedan länge tillbaka. Men vi hade ju inte träffats på nästan 20 år. Vi började ju för länge, länge sedan när vi gjorde teatersport på Engelen i Gamla stan och gick på teaterskola samtidigt. Men nu, nästan 20 år senare, så var det som att vi var exakt tillbaka. Det var en häftig känsla att få träffa Fredrik igen.

"Kompani Svan" följer du på Kanal 5 och Max, med nya avsnitt på måndagar.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL