Nya ”fenomenala” dramat med Mads Mikkelsen etta på Max i Sverige

Nya ”fenomenala” dramat med Mads Mikkelsen etta på Max i Sverige

  • Max
Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 13:15 | Publicerad 20 oktober 2024 kl. 08:46

Danska Oscarsbidraget gör succé på streamingtjänsten

Skådespelaren Mads Mikkelsen frontar det enormt hyllade dramat "Bastarden" som just nu är den mest streamade filmen på Max i Sverige.

När vi tittar på vilka titlar som lockar flest tittare på Max är det tydligt att svenska folket har en bred smak. Familjevänliga äventyr som Den gyllene kompassen och Scoob! och mer obehagliga berättelser som Blade-filmerna och Stephen King-filmen Salem's Lot finns alla med på topplistan. Men allra populärast är det danska dramat Bastarden med storstjärnan Mads Mikkelsen i huvudrollen. Filmen som gick upp på biografer tidigare i år finns nu att se på streamingtjänsten där den är placerad etta som mest streamad just nu.

Nya ”fenomenala” dramat med Mads Mikkelsen etta på Max i Sverige
Foto: Nordisk Film.

Spännande historia om makt i ”Bastarden” som nu är etta på svenska Max

Bastarden utspelar sig år 1755 och följer den fattige soldaten Ludvig Kahlen (Mikkelsen) när han till Jyllandsheden med målet att bruka jorden och bygga rikedom. Men snart möter han stort motstånd från den fruktade godsägaren Frederik De Schinkel, som ser sig själv som härskare över heden. Trots sina dåliga odds vägrar Kahlen att ge upp, även om det hotar både hans liv och den lilla familj som samlats kring honom.

På rollistan ser vi flera välkända skandinaviska ansikten. Förutom Mikkelsen är även svenske och alltid lika övertygande skådespelaren Magnus Krepper med, likaså Gustav Lindh som fortsätter att ta sig an stora projekt.

Filmen som blev Danmarks Oscarsbidrag har flera gånger hyllats för att bjuda på fenomenalt foto och skådespeleri, inte minst av dess huvudsakliga stjärna Mikkelsen som övertygar i varje scen. I sin recension ger Filmtopps Eric Diedrichs Bastarden ordentligt med beröm för att vara "en våldsam och bekant men ändå fräsch berättelse". 

På IMDb har Bastarden imponerande 7,7/10 i användarbetyg och det lika övertygande kritikersnittet 77/100. På Rotten Tomatoes har den ruggigt starka 97% i kritikerpoäng och 95% av användarna. Det här är helt enkelt en film som du inte vill missa.

Har du inte Max? Då kan du se här vilka streamingtjänster som har Bastarden i sitt bibliotek. För stunden är Max den enda prenumerationstjänsten som erbjuder filmen i Sverige. 

Här på Filmtopp hittar du många fler tips på nya bra filmer och serier. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL