Ny ”välspelad thriller” älskas av tittarna i Sverige och världen

Ny ”välspelad thriller” älskas av tittarna i Sverige och världen

  • Max
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 08:41 | Publicerad 22 oktober 2024 kl. 08:40

M. Night Shyamalan-producerade filmen går varm

För knappt två veckor sedan släpptes den M. Night Shyamalan-producerade spänningsthrillern "Caddo Lake" på Max och det är allt fler som fastnar för den ”välspelade” filmen.

Just nu råder det knappast någon brist på sevärda thrillers att streama. De stora tjänsterna har den senaste tiden släppt eller plockat in flera spännande titlar i genren, gammalt som nytt. Bara de senaste dagarna har vi kunnat tipsa om en mystisk thriller med Winona Ryder Netflix, en klassisk och banbrytande polisthriller på SVT Play samt en nagelbitande överlevnadsthriller på Viaplay.

Nu är det Max tur att få strålkastarljuset riktat mot sig efter att dramathrillern Caddo Lake blivit en rejäl framgång för streamingtjänsten. Caddo Lake hade premiär på Max den 10 oktober och sedan dess har den steg för steg klättrat på topplistan över de mest sedda filmerna. I dag är den inte bara den mest streamade filmen på Max i Sverige, utan även i världen.

Ny ”välspelad thriller” älskas av tittarna i Sverige och världen
Foto: Warner Bros. Discovery.

Tittarna kastar sig över thrillern ”Caddo Lake” på Max

”Caddo Lake” är skriven och regisserad av duon Celine Held och Logan George (Dark Matter, Servant) och producerad av twisternas mästare M. Night Shyamalan. Filmen tar oss till träskmarkerna på gränsen mellan Texas och Louisiana, där en åttaårig flicka försvinner från en redan sargad familj. Försvinnandet leder snart till att gamla familjehemligheter sipprar upp till ytan.

I bärande roller hittar vi skådespelare som Eliza Scanlen (Unga kvinnor, Sharp Objects) och Dylan O'Brien (Saturday Night, Maze Runner). Tillsammans tar de täten i vad Filmtopps Eric Diedrichs beskriver som en ”rakt igenom välspelad” film i sin recension, och lyfter specifikt fram Scanlens insats som utmärkande. Han lyfter också fram ett ”smart konstruerat” manus och en twist ”som sitter som den ska” som del av filmens behållning, men menar att den i övrigt saknar spänningsmomenten för att verkligen lyfta.

Slutsatsen blir ett godkänt betyg, men inte mer. Det är också där omkring konsensusen tycks ligga bland såväl kritiker som tittare, vilket det fullt dugliga men inte imponerande IMDb-betyget 6,9 av 10 också understryker.

Även om filmen inte lär gå till historien som en av de bästa i thrillergenren, råder det ingen tvekan om att Max-tittarna just nu älskar att klicka igång den. Sevärd verkar den med andra ord vara för den som är tveksam om den är värd ens tid.

Utforska Filmtopp.se för fler spännande tips.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL