Ny komediserie från Oscarsvinnare finns nu att streama: ”Skrattade högt”

Ny komediserie från Oscarsvinnare finns nu att streama: ”Skrattade högt”

  • Max
Emil Oscar Rasmussen
07 oktober 2024 kl. 09:05

Komedi skapad av Oscars- och Emmyvinnare

I dag har den nya komediserien "The Franchise" kommit till Max. Serien parodierar superhjältefilmshysterien i Hollywood och är skapad av några av branschens allra största.

Tiden då de det släpptes nya, rena komediserier på löpande band är sedan länge förbi, men de lyser inte helt med sin frånvaro. I dag har just en sådan serie hittat till Max, och det är inte vilka som helst som ligger bakom den.

Nya The Franchise är skapad av den namnkunniga trion Armando Iannucci, Sam Mendes och Jon Brown. Iannucci är en legendar inom komedigenre och har tidigare skapat serier som Veep och I'm Alan Partridge samt författat filmer David Copperfields äventyr och iakttagelser och hyllade The Death of Stalin. Mendes är knappast mindre känd, men mer för action och drama – Oscarsvinnaren har regisserat filmer som American Beauty, Jarhead, Skyfall och 1917, för att bara nämna några. Inte heller Brown är någon gröngöling med en meritlista som inkluderar författande för Succession och den egna serien Dead Pixels.

Det är med andra ord en trio som visat sig vara bland de bästa i branschen inom såväl komedi och action – en perfekt kombination med tanke på handlingen i nya The Franchise...

LÄS OCKSÅ: Nya filmer och serier på Max i oktober 2024

Ny komediserie från Oscarsvinnare finns nu att streama: ”Skrattade högt”
Foto: Warner Bros. Discovery.

Nya ”The Franchise” gör parodi på skapandet av superhjältefilmer

HBO:s nya originalserie "The Franchise" följer ett produktionsteam och en regissör som kämpar i med arbetet att skapa en superhjältefilm i franchisestorlek – och det i en oförutsägbar bransch där några ser typen av filmen som en ny gryning för Hollywood och andra ser den som dess död.

De tidiga reaktionerna på The Franchise är mestadels positiva. Serien har debuterat på sajten Rotten Tomatoes med 71% positiva omdömen från kritikerna. De flesta kritiker tycks inte ha några problem att peka ut en och annan skavank, men serien hyllas också för att den till skillnad från många av dagens komedier "faktiskt har en stadig ström skämt" och för att det är en driver med Hollywood på ett härligt sätt.

Urval av kritikeromdömen:

– Det är bara skönt att se en serie som påstår sig vara en komedi som faktiskt har en stadig ström skämt, skriver TV Guide.

– Inte sen Extras eller Episodes har en komedi känts så specifikt riktad till filmnördar och filmskapare, menar indieWire.

– Jag skrattade högt flera gånger under serien, erkänner recensenten på JoBlo's Movie Network.

– Genom att framställa superhjältefilmer som extremt påkostad content och inte som film gör den till en serie som kommer att vara som musik för Marin Scorseses öron, säger The Daily Beast.

Det första av åtta avsnitt av "The Franchise" finns nu att streama på Max.

LÄS OCKSÅ: TV-serier på Max du måste se – favoriterna många missat

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL