Nerviga scener i Över Atlanten – motorhaveri mitt på öppet hav

Nerviga scener i Över Atlanten – motorhaveri mitt på öppet hav

  • Max
Moa Andersson
10 september 2024 kl. 19:00

Stänger av sig själv

Seglatsen mellan Kanarieöarna och Saint-Martin pågår för fulla rullar i ”Över Atlanten”. Men när motorn börjar krångla är det största problemet inte längre att sjösjukan sprider sig ombord.

Över Atlanten är i full rullning och besättningen har nyligen lämnat Kanarieöarna för sin seglats mot Saint-Martin i Västindien. Trots en relativt bra start, så ökar dramatiken när båten, som skulle vara i toppskick, visar sina brister.

Nerviga scener i Över Atlanten – motorhaveri mitt på öppet hav
Foto: Kanal 5 / Max

"Vad var det som hände?"

I premiären av Över Atlanten fick vi se Gurra Krantz oro över att motorn hade blivit överhettad samt att frysen inte fungerade. Det var självklart inte idealiskt att laga motorn så nära inpå avfärd, och framförallt inte att det saknades tid att testa det ordentligt. Som tur var löste sig båda problemen precis innan avfärd, men segelbåten verkar inte vara i toppskick när en ny incident uppstår. 

– Vad var det som hände? Dog motorn? frågar Dante Zia när det plötsligt är något som piper.

Utan förvarning så tappar besättningen motorn och Gurra samt en annan person i besättningen rycker in för att lösa problemet. 

– Oj, jag trodde han stängde av den för att segla, säger Suzanne Reuter

– Det är fullt med olja där nere, det ska det inte vara så det är inte bra, påpekar Gurra. 

Nerviga scener i Över Atlanten – motorhaveri mitt på öppet hav
Foto: Kanal 5 / Max

Gurra Krantz: "Inte bra"

När Dante frågar om det är kaos så får han ett blankt ”ja” som svar och anmärker att det vore jobbigt om motorn sluta fungera så tidigt in på seglatsen, mitt ute på öppet hav, och Suzanne instämmer. 

– Vi hade ju lite problem med kylningen av motorn som vi åtgärdade innan avfärd. Men nu stängde den helt plötsligt av sig själv, det är såklart inte bra om motorn börjar krångla så här tidigt. Det enda jag kan se är att det har läckt olja. Om det är någonting som har läckt nu eller när vi servade motorn i samband med avfärd, det är jättesvårt att veta, menar Gurra. 

Däremot kan inte Gurra se att det är så mycket olja att det ska bli ett problem. Han menar att motorn definitivt har olja och bestämmer att den får gå på tomgång en stund, så den kallnar.

Missa inte ”Över Atlanten” på Kanal 5 och Max.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL