Max laddar upp inför halloween – 20 skräckfilmer att se i oktober 2024

Max laddar upp inför halloween – 20 skräckfilmer att se i oktober 2024

  • Max
Sofie Landgren
Uppdaterad 15 oktober 2024 kl. 09:41 | Publicerad 14 oktober 2024 kl. 17:00

Max firar "Scaretober"

Under oktobermånad släpps tre nya skräckfilmer på Max, och utöver dessa tre tar streamingtjänsten in en hel drös med andra sevärda skräckfilmer. Nedan hittar du en sammanställning med alla skräckfilmer som finns att streama den här månaden.

Skräckfilmer att streama på Max i oktober 2024

Salem´s Lot (2024) – tillgänglig från och med den 3 oktober

New Line’s filmadaption av Stephen Kings bästsäljande bok Salem’s Lot från 1975 hittade till Max i oktober. Författaren Ben Mears återvänder till sitt barndomshem Jerusalem’s Lot för att hitta inspiration till sina nästa bok, istället upptäcker han att staden hemsöks av en blodtörstig vampyr. Max Original-filmen Salem’s Lot återförenar teamet bakom de banbrytande skräckfilmsuniversumen The Conjuring och IT. Gary Dauberman skriver, regisserar och är exekutiv producent tillsammans med James Wan m.fl.

LÄS ÄVEN: Över 50 skräckfilmer att streama i oktober 2024

The Conjuring
Foto: Warner Bros. Pictures.

The Conjuring (2013) – tillgänglig från och med den 4 oktober

År 1970 kallas paranormala utredarna Lorraine och Ed Warren till Carolyn och Roger Perrons hem. Perrons och deras fem döttrar har nyligen flyttat till en bondgård, där en övernaturlig närvaro har gjort sig känd. Situationen eskalera på ett skrämmande sätt, särskilt efter att familjen Warren upptäcker att huset har en otäck historia.

The Conjuring 2 (2016) – tillgänglig från och med den 4 oktober

Efter ett självvalt sabbatsår år 1977 reser paranormala utredarna Ed och Lorraine Warren till Enfield, en stadsdel i norra London. Där träffar de Peggy Hodgson, en ensamstående fyrabarnsmamma som berättar för paret att något fel är i hennes hem. Ed och Lorraine tror på hennes historia när den yngsta dottern börjar visa tecken på demonisk besatthet. När Warrens försöker hjälpa flickan blir de nästa offer för den illvilliga anden.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021) – tillgänglig från och med den 4 oktober

De paranormala utredarna Ed och Lorraine Warren tar sig an ett av de mest sensationella fallen i sina karriärer efter att en polis snubblat över en omtumlad och blodig ung man på vägen. Mannen anklagas för mord men hävdar i sitt försvar att han har tagits över av en demon, vilket tvingar Warrens in i en övernaturlig utredning som inte liknar något de någonsin sett tidigare.

The Nun (2018)
Foto: 20th Century Fox.

The Nun (2018) – tillgänglig från och med den 4 oktober

När en ung nunna tar sitt liv på ett kloster i Rumänien skickar Vatikanen en präst och hans lärling för att utreda fallet. Tillsammans avslöjar de en skrämmande hemlighet och riskerar inte bara sina egna liv, utan även sin tro och sina själar, då de tvingas konfrontera den onda kraften från den demoniska nunnan.

Annabelle (2014) och Annabelle Comes Home (2019)
Foto: Warner Bros / 20th Century Fox.

Annabelle (2014) – tillgänglig från och med den 4 oktober

"Annabelle" utspelar sig innan The Conjuring och handlar om dockan Annabelle. John Form har hittat den perfekta presenten till sin havande fru Mia, en vacker docka med vit klänning. Men Mias glädje över Annabelle blir inte långvarig.

Annabelle Comes Home (2019) – tillgänglig från och med den 4 oktober

Fast beslutna att hindra Annabelle från att orsaka mer förödelse låser paranormal utredarna Ed och Lorraine Warren in den besatta dockan i deras samlarrum. Men när dockan väcker rummets onda andar blir det snart en natt av skräck för parets 10-åriga dotter, hennes vänner och deras unga barnvakt.

A Quiet Place (2018) – tillgänglig från och med den 4 oktober

Om de hör dig blir du jagad. Evelyn och Lee Abbott tvingas till drastiska åtgärder för att säkra sin och barnens överlevnad när utomjordiska varelser som jagar efter ljud hotar mänskligheten.

Caddo Lake (2024)
Foto: Max.

Caddo Lake (2024) – tillgänglig från och med den 10 oktober

När en åttaårig flicka mystiskt försvinner kopplas flera tidigare dödsfall och försvinnanden samman från en familjs tragiska historia. Medverkande är Dylan O’Brien, Eliza Scanlen, Diana Hopper, Caroline Falk, Sam Hennings, med Eric Lange och Lauren Ambrose. Inspirationen kommer från ett foto på den riktiga sjön, Caddo Lake, som skaparna Celine Held och Logan George hittade, vilket ledde till många besök till cypresskogen som gränsar mellan Texas och Louisiana. Max Original-filmen Caddo Lake är producerad av M. Night Shyamalan, skriven och regisserad av Celine Held och Logan George.

Trap (2024)
Foto: Warner Bros.

Trap (2024) – tillgänglig från och med den 25 oktober

Cooper bjuder med sin tonårsdotter Riley på popkonsert och inser snart att de befinner sig i centrum av något mörkt och ondskefullt. Filmen är skapad och regisserad av M. Night Shyamalan. Medverkande är Josh Hartnett, Ariel Donoghue, Saleka Shyamalan, Hayley Mills och Allison Pill.

It 1 och 2
Foto: Warner Bros.

Det (2017) – tillgänglig från och med den 25 oktober

Sju barn möter sin värsta mardröm i Derry, Maine – en uråldrig, ondska som visar sig ur kloaken vart 27:e år. Under en skrämmande sommar slår vännerna sig samman och måste övervinna sina rädslor för att slåss mot den mordiska, blodtörstiga clownen som kallas Pennywise.

Det: Kapitel 2 (2019) – tillgänglig från och med den 25 oktober

Besegrad av medlemmar i Losers' Club, återvänder den onda clownen Pennywise 27 år senare för att återigen terrorisera staden Derry, Maine. De vuxna barndomsvännerna sedan länge gått skilda vägar, men när folk börjar försvinna kallar Mike Hanlon hem de andra för att sätta stopp för ondskan, en gång för alla. Det förflutna har satt djupa spår men nu måste den förenade gruppen övervinna sina djupaste rädslor för att förstöra Pennywise – nu mäktigare än någonsin.

LÄS ÄVEN: Bill Skarsgårds bästa rollprestationer

Scream (2022) – tillgänglig från och med den 25 oktober

Tjugofem år efter att den lugna staden Woodsboro chockades av en rad brutala mord dyker en ny mördare upp iförd Ghostface-masken. Hemligheter från stadens dödliga förflutna återupplivas när mördaren siktar in sig på en grupp ungdomar.

The Shining (1980)
Foto: Sandrew Metronome.

The Shining (1980) – tillgänglig från och med den 31 oktober

Jack Torrance är en nykter alkoholist som tar jobb som vaktmästare på det isolerade hotellet Overlook under vintersäsongen. Med sig på resan har han sin fru och sin lilla son. Jack hoppas på att få lugn och ro när han skriver sin nya bok. Men vad han inte vet är att hotellet har en ond och mörk hemlighet. Och något hemskt väntar på dem i rum 237…

Fler skräckfilmer på Max:

  • Beetlejuice – finns att se nu
  • The Watchers – finns att se nu
  • Doctor Sleep – tillgänglig från och med den 31 oktober
  • Insidious – tillgänglig från och med den 31 oktober
  • The Curse of La Llorona – tillgänglig från och med den 31 oktober

LÄS ÄVEN: Bästa Stephen King-filmerna – tips och ranking

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL