Kvävande thriller på Max topplista – en av Quentin Tarantinos favoriter

”Kvävande” thriller på Max topplista – en av Quentin Tarantinos favoriter

  • Max
Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 18:08 | Publicerad 21 september 2024 kl. 18:08

Svenskarna har börjat hitta till "Crawl"

Bland de tio mest populära filmerna på Max just nu hittar vi en av Quentin Tarantinos favoritfilmer, den kvävande thrillern "Crawl" från 2019.

Vi på Filmtopp är alla svaga för frestelsen att damma av en skön thriller, och det spelar väl ingen större roll vad den handlar om eller vilket år den är ifrån. Så länge de får oss att vilja krypa ner i soffan och glömma både tid och rum är vi mer än nöjda. Därför vill vi ta tillfället att upplysa dig om en högst popcornkompatibel rulle med titeln Crawl, som tar oss till en översvämmad kväll i Florida där en kvinna tvingas göra upp med en alligator.

LÄS OCKSÅ: Netflix har precis släppt ”en av årets bästa filmer” menar kritiker

”Kvävande” thriller på Max topplista – en av Quentin Tarantinos favoriter
Foto: Paramount Pictures.

Quentin Tarantino håller thrillern ”Crawl” som en av sina favoritfilmer

Det ska väl vara sagt från starten att Crawl inte är någon stor kritikerfavorit men många är, liksom majoriteten av tittarna, överens om att den är en skön blockbusterthriller med skräckinjagande inslag. En annan som sägs hålla den väldigt högt är mästerregissören Quentin Tarantino. Om vi ska tro IndieWire sträcker han sig så långt som att peka ut filmen som sin favorit från 2019. Det om något säger väl att den är väl värd en chans.

LÄS OCKSÅ: Norska skräckisen finns nu att streama: ”En zombiefilm som ingen annan”

Handlingen i filmen följer Haley som trots stormvädret för att besöka hennes pappa i Florida. Beslutet kommer visa sig vara ett stort misstag – väl på plats är huset översvämmat och med blodsugna alligatorer som omger dem. Snart får vi följa deras desperata kamp för överlevnad. 

Crawl kombinerar monstergenren med klaustrofobisk skräck. Filmens absolut bästa aspekt är den klaustrofobiska. Jag fann mig sitta och bita på naglarna när far och dotter försöker gömma sig för, fly från och bekämpa de glupska reptilerna i det trånga utrymmet under huset, skriver Filmtopps skribent Andreas Ziegler i sin recension av filmen.

IMDb har Crawl betyget 6,1/10 och ett kritikersnitt på 60/100, vilket vi ändå måste säga är rätt bra sett till att det i grunden är en allt annat än kreddig film. På Rotten Tomatoes ger tusentals användare den poängen 75/100 och kritikerna 84/100, vilket också garanterar viss kvalitet.

Svenskarna verkar ha börjat hitta till Crawl som nu finns på Max topplista över deras mest populära filmer. Vi rekommenderar att du följer flocken och ger denna rulle en chans. 

Håll utkik på Filmtopp för fler tips och nyheter.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL