Incident i premiären av Över Atlanten får stora konsekvenser: ”Aj, aj, aj”

Incident i premiären av Över Atlanten får stora konsekvenser: ”Aj, aj, aj”

  • Max
Moa Andersson
Uppdaterad kl. 15:16 | Publicerad 03 september 2024 kl. 13:30

”En säsong värd att följa”

Det är premiärdags för ”Över Atlanten”! De sex svenska kändisarna är peppade, men en incident första natten får stora konsekvenser för livet ombord.

Nu är det äntligen dags för världsomseglaren Gurra Krantz att guida sex kända svenskar i Över Atlanten igen! Årets noviser är inga mindre än Peter Forsberg, Clara Henry, Anders "Ankan" Johansson, Dante Zia, Kristoffer Appelquist och Suzanne Reuter

LÄS OCKSÅ: Galen premiärvecka på Max och Kanal 5

Premiär för Över Atlanten 2024
Suzanne Reuter. Foto: Kanal 5 / Max

Premiär för Över Atlanten: ”Jag vill iväg nu”

Gurra Krantz förvarnar de medverkande att vädret kommer bjuda på lite motvind, en hel del sjö och en tuff start. 

– Det blir inte undanvindssegel och platt och fint, utan det kommer att luta, det kommer bli att man går på skrå hela tiden, det kommer att luta, säger Gurra.

De kommer befinna sig till sjöss i 17 dagar utan någon kommunikation, men det som Gurra oroar sig mest över att motorn har blivit överhettad och att frysen inte fungerar. Men två timmar innan avfärd infinner sig iallafall en liten lättad.

– Vi har nu till min stora lättnad en fungerande frys och en fungerande motor, men det är självklart inte idealiskt att laga motorn så här när inpå avfärd. Och framförallt inte ha tid att testa det ordentligt, menar Gurra.

– Nu drar vi, jag vill iväg nu, säger Suzanne Reuter. 

LÄS OCKSÅ: Stjärnornas chock i premiären av Kompani Svan: ”Får hjärtklappning”

Premiär för Över Atlanten 2024
Kristoffer Appelqvist. Foto: Kanal 5 / Max

"Aj, aj, aj, aj"

Besättningen får en lättare inledning än väntat vädermässigt och har hittills kunnat undvika lågtrycksfronten. Vädret är alltså ännu inget problem, men en tuff start blir det trots allt. Redan första natten inträffar en incident som ska komma att påverka livet ombord.

– Vi brygger kaffe, i en normal kaffebryggare, vilket är ganska invecklat, skrattar Susanne medan Kristoffer Appelquist brygger kaffe.

Men plötsligt är det något som händer under kaffekokningen.

– Aj, aj, aj, aj, aj, hör man någon säga, troligtvis Kristoffer.

Exakt vad det är som händer får vi vänta tills nästa vecka att se, men det verkar inträffa någon slags skada nere i köket som kommer att påverka resterande delen av seglatsen.

Jag har sett många säsonger av Över Atlanten, men jag tror att den här säsongen har något speciellt. Det är en fantastisk grupp människor som tar sig an utmaningen att segla över 500 mil. Jag tror det kommer bli en underhållande säsong värd att följa!

”Över Atlanten” har premiär i dag, 3 september, på Kanal 5 och Max.

LÄS OCKSÅ: Alla mot alla snart tillbaka? Filip och Fredriks hint till tittarna

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL