I veckan släpper Max höstens mest efterlängtade serie

I veckan släpper Max höstens mest efterlängtade serie

  • Max
Axel Diedrichs
15 september 2024 kl. 17:45

Snart är "The Penguin" här

Om bara några dagar är det premiär för den nya dramaserien "The Penguin" med Colin Farrell. Berättelsen spinner vidare på Batman-filmen från 2022.

Nu är premiären som många väntar på väldigt nära. Vi syftar naturligtvis på lanseringen av Max storsatsning The Penguin som följer en av de mest berömda karaktärerna i Batman-universumet, skurken "Pingvinen", när han försöker ta över den kriminella undervärlden i fiktiva staden Gotham där vi vanligtvis får se Bruce Wayne och hans superhjältepersona Batman. 

2022 släppte man den första filmen i nya Batman-satsningen med Robert Pattinson i titelrollen och som Matt Reeves regisserar. Efter Christopher Nolans flera gånger mästerliga trilogi var tyngden på produktionens axlar större än önskat, men resultatet blev väldigt uppskattat av såväl kritiker som biobesökare. Mellan The Batman den andra filmen, som har förväntad premiär 2026, släpper man dramaserien The Penguin som följer en av filmens bärande rollfigurer Ozwald Cobblepot, även känd som "Pingvinen". 

I veckan släpper Max höstens mest efterlängtade serie
Foto: Max.

"The Penguin" dyker djupare ned i Gothams gangsterorienterade värld

I höstens mest efterlängtade serie dyker man djupare ned i Gothams organiserade brottslighet. Detta när Pingvinen, efter händelserna i The Batman, försöker bygga sitt kriminella imperium och ta tyglarna över staden. Eftersom Pingvinen är med även i The Batman Part II kan vi utgå från att serien blir som en brygga för hans karaktär mellan de två filmerna. Storstjärnan Colin Farrell som spelar karaktären på bioduken är tillbaka för att leda denna streamingproduktion. 

Kan vi förvänta oss att se Bruce Wayne/Batman dyka upp i The Penguin? Här håller man locket på men många spekulerar i saken och hoppas på att få se det ske. Om så skulle bli fallet lär det röra sig om en mindre roll.

Redan våren 2023 kunde vi skriva om det enorma intresset för den kommande serien. Man släppte då en första teaser som på nolltid sågs av flera miljoner tittare världen över

Se den senaste trailern till "The Penguin" här:

"The Penguin" har svensk premiär på Max den 20 september. Serien består av sammanlagt åtta avsnitt.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL