Galen premiärvecka på Max och Kanal 5 – en rivstart i höstens underhållning

Galen premiärvecka på Max och Kanal 5 – en rivstart i höstens underhållning

  • Max
Sofie Landgren
Uppdaterad kl. 12:00 | Publicerad 02 september 2024 kl. 12:00

10 sevärda premiärer – Jeopardy, Komani Svan, Över Atlanten, Stugdrömmar m.m.

Det är officiellt höst och det tar minsann Max och Kanal 5 vara på och levererar en extra generös premiärvecka. Här är samtliga av veckans 10 premiärer.

10 höjdpunkter under Max och Kanal 5:s galna premiärvecka

Här är alla deltagare i Kompani Svan 2024 – kändisarna i säsong 3. Foto: Warner Bros. Discovery+Warner Bros. Discovery via Expressen.
Foto: Warner Bros. Discovery.

"Kompani Svan" – premiär 2 september

I "Kompani Svan" drillas tio deltagare av major Gunde Svan och kapten Mikael Tornving, som under grundutbildningen och tävlingarna tar hjälp av militära experter för att pusha aspiranterna att hitta sidor hos sig själva de inte visste fanns. Säsong 3 är inspelad på Kungsholms fort i Karlskrona.

Bland deltagarna för höstens säsong hittar vi namn som tv-personligheten Julia Franzén, den tidigare Let's Dance-domaren Ann Wilson, skådespelaren Fredrik Hallgren, fotbollsprofilen Kennet Andersson, komikern Özz Nûjen, youtubern och artisten Sebastian Tadros, artisten Renaida Braun, kocken Alexandra Zazzi och Elin Härkönen från Elitstyrkans hemligheter.

"Fångat på polisens kamera" – premiär 2 september

Följ polisens tuffa vardag i arbetet med att lösa brott - med hjälp av autentiskt material från polisens egna kameror.

Varje dag begås tusentals brott i Sverige och kamerautrustning är en viktig pusselbit i polisens arbete. Genom autentiskt material från polisens egna kameror får vi ta del av den ofiltrerade bilden av deras tuffa och utsatta vardag.

"Jeopardy!" – premiär 2 september

Allmänbildade kända svenskar gör upp om en vinstpott som går till välgörenhet. Mikael Tornving ger svaren och de tävlande ställer frågorna.

Alla deltagare i Över Atlanten hösten 2024 – hela listan
Foto: Warner Bros. Discovery.

"Över Atlanten" – premiär 3 september

Nu är det premiär för höstens upplaga av Över Atlanten och även den här gången är det fem nya kända svenskar som kliver ombord båten med Gurra Krantz som kapten. Profilerna som tagit sig an den stora utmaningen i säsong 7 är Peter Forsberg, Suzanne Reuter, Anders "Ankan" Johannson, Clara Henry, Kristoffer Appelquist och Dante Zia.

"Gränsbevakarna Sverige" – premiär 3 september

Tusentals människor passerar varje dag Sveriges gränser. Vi följer tulltjänstemän, utredare, spanare och hundförare som säkrar Sveriges gränser.

Premiär för The floor
Foto: Warner Bros. Discovery.

"The Floor Sverige" – premiär 4 september

Hundra tävlande möts i kunskapsdueller på ett enormt spelbräde där spelarna själva väljer motståndare. Vinner du duellen tar du över motståndarens ruta. Den spelare som till sist kontrollerar hela golvet har vunnit.

Hundra tävlande. Hundra kategorier. Endast en kan vinna miljonen. I premiärens gastkramande dueller är starka nerver och slug strategi ett måste för att hålla sig kvar i tävlingen.

"Stugdrömmar" – premiär 4 september

Johnnie Krigström och Mattias Särnholm reser till avlägsna stugor för att besanna några lyckosamma människors stugdrömmar.

Premiär för Wahlgrens värld
Foto: Warner Bros. Discovery.

"Wahlgrens värld" – premiär 5 september

Pernilla och Christian är nygifta men i full gång med att planera för bröllop nummer 2 - den stora festen i Marbella! Pernilla engagerar sig i planeringen och en liten bridezilla tittar fram. Samtidigt bearbetar familjen pappa Hans sjukdom och bortgång.

"Race Across the World Sverige" – premiär 5 september

Fem lag med kändisar och deras närstående ska på 40 dagar ta sig 11 000 kilometer via ett antal hemliga stopp. De tävlande får inte flyga, inte använda smartphones eller bankkort.

"Wise Guy: David Chase and the Sopranos" – premiär 8 september

25 år efter att serien först hade premiär, förblir HBO:s banbrytande serie The Sopranos ett kulturellt fenomen och en referenspunkt för prestigefylld tv. Den här dokumentärserien i två delar utforskar den hyllade filmskaparen Alex Gibney den välkände skaparen och författaren av Sopranos, David Chase, för att belysa hans liv och karriär, samtidigt som han erbjuder en unik inblick i hans enastående arbete med det ikoniska programmet.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt på Kanal 5 och Max.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL