Filmtopp tycker till om ”The Floor”-premiären: ”Förstår charmen”

Filmtopp tycker till om ”The Floor”-premiären: ”Förstår charmen”

  • Max
Moa Andersson
Uppdaterad 05 september 2024 kl. 07:16 | Publicerad 04 september 2024 kl. 13:00

”Ser inte riktigt funktionen”

Filmtopp har sett det första avsnittet av ”The Floor” Sverige. Den nederländska succén har fångat en stor internationell publik, men kan den svenska versionen verkligen leva upp till den framgångsrika föregångaren? Det tar vi reda på här.

I dag är det premiär för The Floor Sverige, som är baserat på den nederländska tittarsuccén The Floor som har blivit en stor internationell succé och tittarfavorit i flertalet länder såsom USA och Frankrike. Programmet innebär att hundra tävlande möts i kunskapsdueller på ett enormt spelbräde, och den spelare som till sist kontrollerar hela golvet vinner. 

Nu anländer det storslagna underhållningsprogrammet, som har miljonpublik utomlands, till Sverige. Det görs i ledning av den hyllade komikern och skådespelaren Anders Jansson, som har den omtyckta programledaren Erik Ekstrand vid sin sida. Men hur var det första avsnittet? Det har Filmtopp tagit reda på.

LÄS OCKSÅ: Anders Jansson och Erik Ekstrand om nya The Floor: ”Klickade verkligen”

The Floor Sverige har premiär
Det är hundra tävlande i "The Floor". Foto: Max
Erik Ekstrand och Anders Jansson. Foto: Warner Bros. Discovery

"Är osäker om han behövs" 

Vad kan man då vinna i den här kunskapsduellen, om man slutligen ”kontrollerar” hela golvet? Finns det en vinstpott? Jo då, det finns det definitivt. Den personen som står sist kvar vinner, enligt ett pressmeddelande, ”en storslagen prissumma” – nämligen en miljon kronor. Det är ju verkligen något att hänga i granen!

Till skillnad från frågesportsprogram såsom Postkodmiljonären uppskattar jag faktiskt konceptet att det är många olika deltagare. Det är ju i själva verket hundra tävlande och till en början blir det ruljangs på det hela. För egen räkning skulle jag säga att det är en positiv överraskning.

Däremot ser jag inte riktigt Erik Ekstrands funktion i programmet. Absolut, han flikar in emellanåt och förklarar eller berättar om vissa moment. Ute i vårt avlånga land är Erik definitivt en folkkär profil, jag personligen tycker han är en rolig filur, men jag är osäker om han verkligen hade behövts i formatet. Jag hoppas att hans uppgift i programmet kommer bli tydligare och bredare ju längre in i höstens säsong vi kommer, om han faktiskt ska fylla en viktig roll.

Jag förstår charmen med ett program likt det här och tror att det kan bli uppskattat hemma i sofforna under hösten. Vilken svensk person gillar inte frågesport, är min spontana tanke! Det gör i vilket fall jag. 

Är du nyfiken på om ”The Floor Sverige är något för dig? Då kan du se premiären idag, 4 september, på Kanal 5 och Max.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL