Filmtopp har sett nypremiären av "Naked Attraction" – så att du slipper

Filmtopp har sett nypremiären av "Naked Attraction" – så att du slipper

  • Max
Sofie Landgren
13 augusti 2024 kl. 10:00

Skämskudde hela vägen

Sofia Wistam är tillbaka med en ny säsong av det omtalade realityprogrammet "Naked Attraction" i Kanal 5 och på Max. Filmtopps realityexpert Sofie Landgren har sett säsongens första avsnitt och tycker att det finns bättre program att lägga sin tid på.

Naked Attraction säsong 2
Foto: discovery+.

Så är första avsnittet av "Naked Attraction" (säsong 2)

Efter en väntan på närmare två år har det blivit dags för premiären av den andra säsongen av Naked Attraction Sverige i ledning av vår folkkära programledare Sofia Wistam. För den som inte sett har detta väl omdiskuterade realityprogram så går det, likt många andra program, ut på att hitta kärleken. Men, med en rejäl twist, det är nämligen deltagarnas könsorgan som introduceras först. Under premiären får vi möta Linda, 44 år, som inte tycker att varken ålder eller kön spelar någon roll vid valet av partner. Linda söker en spontan, rolig person att sjunga karaoke med.

Naked Attraction säsong 2 avsnitt 1
Foto: discovery+.

40 minuter med skämskudde

Fem modiga singlar har sökt in till programmet och Linda får först och främst bekanta sig med deras könsorgan. Sofia Wistam och Linda pratar friskt och öppet om varje del, och det är det här, i vart fall jag inte riktigt klarar av. Jag tillhör inte den pryda gruppen människor, och ja, kärlek i all ära, men jag klarar inte av att få andra människors könsorgan uppdukat framför mig på det här sättet. Som tittare får man veta lite för många detaljer kring deltagarnas personliga sexuella preferenser, information jag hade klarat mig utan. Som en bonus får man även lära sig ett och annat om exempelvis fotfetisch och bröstvårtors funktion i animerade inslag med Sofia som berättarröst. Inslag som absolut lär ut intressant fakta, men känns som ett sätt att försöka ta udden från all obekväm nakenhet i studion.

Det är inte bara nakenheten som gör mig obekväm utan även deltagarnas konversationer som stakar sig fram likt en sketch om hur stela svenskar kan vara i sociala sammanhang. Som när man stöter på en granne i trapphuset eller i en hiss, det där tröttsamma slösnacket om väder och vind i brist på andra samtalsämnen. Hur det går för Linda och hennes slutval av dejt lämnar vi osagt, men jag kan säga att jag fick sitta med skämskudden framme under hela programmet – även dejten...

Jag är genuint imponerad av alla deltagare som vågar ställa upp i ett sånt här programformat då jag personligen inte hade gjort det för alla pengar i världen, och Sofia Wistam fullkomligt briljerar i sin programledarroll, men trots dessa faktorer kommer jag inte att se en enda sekund till av Naked Attraction och jag rekommenderar alla som är likasinnade att fokusera på någon annat av höstens svenska realityserier.

Om du trots detta känner att du vill ge säsongen en chans så har den premiär i Kanal 5 och på Max tisdag den 13 augusti klockan 22.00.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL