Fansens lycka när The Penguin gör succé: “Bästa serien på länge“

Fansens lycka när The Penguin gör succé: “Bästa serien på länge“

  • Max
Moa Andersson
23 september 2024 kl. 17:00

”Bästa jag sett på länge”

Med bara ett avsnitt ute har streamingtjänsten Max efterlängtade dramaserie "The Penguin" redan blivit en stor succé, som tittarna öser beröm över.

Max efterlängtade originalserie är äntligen här och succén kom inte att dröja. Det första avsnittet av The Penguin har hyllats brett av såväl kritiker som tittare. Här hemma i Sverige delar inte minst vi på Filmtopp ut betyget 4/5 och på IMDb kan man nu se serien stoltsera med skyhöga 8,8/10 i betyg från tittarna.

Colin Farrell i "The Penguin. Foto: Max

Tittare om The Penguin: "Han gör det riktigt bra"

I serien följer vi gangstern Oswald Cobblepot, som går under smeknamnet “Pingvinen”. Efter händelserna i den första Batman-filmen försöker han nu ta styre över den fiktiva staden Gothams kriminella verksamheter. Sammanlagt består serien av åtta avsnitt, och vi förstår att den ska fungera som en brygga för huvudkaraktärens berättelse i den andra Batman-filmen som släpps 2026. 

– I det stora hela är The Penguin en rakt igenom underhållande och välgjord serie, som både anammar Batman-världen som vi känner den och tar den vidare i en ny riktning. Det blir kanske några maktsvängar för många i mittenavsnitten, men samtidigt är det så pass underhållande och välgjort att det är omöjligt att inte dela ut ett av toppbetygen, skriver Filmtopps chefredaktör Eric Diedrichs som recenserat serien.

The Penguin hyllas minst sagt av både kritiker och tittare. En tittare skriver ”Första avsnittet gjorde mig inte de minsta besviken. Tvärtom jag vill bara ha mer”, medan en annan skriver:

– Bästa jag sett på länge. Svårt att tro att det är Colin Farrell, han gör det riktigt bra.

– Första avsnittet riktigt bra, hoppas den håller stilen, skriver en tredje.

“The Penguin” nu finns att streama på Max.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL