Efterlängtad comeback för bortglömd serie med imponerande 8,6 på IMDb

Efterlängtad comeback för bortglömd serie med imponerande 8,6 på IMDb

  • Max
Sofie Landgren
10 september 2024 kl. 08:00

Hyllade ”My Brilliant Friend” är äntligen tillbaka

År 2018 släpptes dramaserien "My Brilliant Friend" på HBO Max, en serie som snabbt blev hyllad över hela världen. Efter ett uppehåll på 2,5 år är serien äntligen tillbaka med sin fjärde säsong.

My Brilliant Friend (2018)
Foto: Max.

Premiär för "My Brilliant Friend" (säsong 4)

Baserad på Elena Ferrantes bästsäljande romaner följer My Brilliant Friend Elena Greco och den viktigaste vännen i hennes liv, Raffaella "Lila" Cerullo. Efter att ha träffats som barn i 1950-talets Neapel, sträcker sig deras berättelse över mer än 60 år och utforskar mysteriet kring Lila – Elenas briljanta bästa vän och, på ett sätt, hennes värsta fiende.

Denna fjärde del av historien dyker ner i Elenas och Lilas vuxenliv.

Serien har det storslagna betyget 8,6/10IMDb och har du ännu inte hunnit se serien är det hög tid att göra det.

HÄR KAN DU LÄSA VÅR RECENSION

Det här handlar tidigare säsonger om

Säsong 1 är baserad på den första boken: När hennes viktigaste väninna försvinner spårlöst slår Elena Greco, en äldre kvinna i ett hem fyllt av böcker, på sin dator och börjar nedteckna berättelsen om sig själv – och om Lila och deras livslånga vänskap som tog sin början i skolan på femtiotalet.

Säsong 2 är baserad på den andra boken, Hennes nya namn, av Elena Ferrantes bokserie i fyra delar, där både Lila och Elena är missnöjda med sina liv. I längtan efter eskapism hotar en resa att förstöra själva kärnan till deras vänskap och de två unga kvinnorna hamnar i två mycket olika världar.

Säsong 3 tar fart med Elena och Lila, som nu båda är vuxna kvinnor, på 1970-talet. Lila tog sin unge son och lämnade sin man och ett bekvämt liv för att arbeta som fabriksarbetare under de tuffaste förhållanden, medan Elena lämnade grannskapet för att studera i Pisa, och nu är författare till en framgångsrik roman som har banat väg för en rik och kultiverad värld. De navigerar nu i ett scenario av förhoppningar och osäkerheter, fortfarande förenade av deras starka och ambivalenta band.

"My Brilliant Friend" (säsong 4) har premiär på Max den 10 september. Säsongen består av 10 avsnitt som portioneras ut med ett avsnitt i veckan.  

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL