Colin Farrells otroliga förvandling i ”The Penguin”

Colin Farrells otroliga förvandling i ”The Penguin”

  • Max
Filmtopp
Uppdaterad kl. 12:10 | Publicerad 19 september 2024 kl. 12:10

Snart är det premiär för storsatsningen ”The Penguin” på streamingtjänsten Max. TV-serien i sex delar är en direkt fortsättning på biosuccén ”The Batman” och fokuserar på en av superhjältegenrens mest ikoniska skurkar. Precis som i filmen är det Colin Farrell som spelar den berömde gangstern, som bär seriens namn.

Sedan 1941 har Oz ”The Penguin” Cobb varit en av Batmans plågoandar, det var nämligen då han gjorde entré i Detective Comics – med monokel, top hat och allt. Sedan dess har ”The Penguin” gjort flera nedslag i filmens värld, allra senast i Matt Reeves trefaldigt Oscarsnominerade actionsmocka The Batman, som finns att streama på Max.

I filmen spelas ”The Penguin” av en den irländske stjärnan Colin Farrell, som förvandlats från Hollywood-hunk till den ikoniske gangstern, redo att gå över lik för att ta över Gotham Citys undre värld. Nu återvänder skådespelaren till popkulturens kanske mest korrupta stad i TV-serien The Penguin, som i morgon har premiär på streamingtjänsten Max. Serien tar vid där The Batman slutade och skildrar ”The Penguins” strategiska kamp för att utöka sitt imperium och fylla det tomrum som gangsterbossen Carmine Falcone lämnade efter sig.

Colin Farrell som ”The Penguin”. Foto: Warner Bros. Discovery.

Så blev Colin Farrell ”The Penguin”

Om Colin Farrells förvandling inte hade uppmärksammats före premiären skulle nog ingen förstått att skådespelaren var med i The Batman. Det är nämligen under ett tjockt lager smink och förstklassiga proteser som Farrell förkroppsligar Batmans notoriske motståndare. Mike Marino, mannen bakom Farrells förvandling, har ett långt och imponerande CV som inkluderar mask- och protesarbete i prestigefyllda projekt som Hannibal (2001), I Am Legend (2007), Black Swan (2010), The Wolf of Wall Street (2013), Birdman (2014), True Detective (2014-), Joker (2019) och Greyhound (2020).

– Han skapade en docka och jag är marionetten, det är så jag ser på det. Det känns till punkt och pricka som vad som hände. Han skapade den här vackra dockan och jag fick ge den ett liv, vilket var en glädje, säger Colin Farrell i en intervju med People Magazine om samarbetet med Marino.

Så många timmar tog det att sminka stjärnan

När Colin Farrell för första gången dök upp som ”The Penguin” under The Batman-inspelningen var det flera skådespelare som inte visste att det var han. I en bakomfilm från produktionen av filmen, säger en förbryllad Robert Pattinson (Batman/Bruce Wayne) att han ”hade absolut ingen aning” om att det var Colin Farrell han spelade mot.

– Ärligt talat, när jag såg Mikes arbete och vad han hade skapat, hur ”The Penguins” ansikte skulle se ut så blev jag chockad, uppspelt och provocerad, säger Farrell i bakomfilmen och berättar att det tog tre till fyra timmar att applicera sminket varje inspelningsdag. Att sitta still så länge, tycks däremot ha varit mödan värd, han fortsätter:

– Det är en av de mest spännande upplevelserna jag har haft på 20 år när det kommer till att göra film.

”The Penguin” har premiär fredag 20 september på Max, därefter släpps ett avsnitt i veckan på måndagar med start 30 september.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL