”Mästerligt” kriminaldrama finns nu att streama på Viaplay

”Mästerligt” kriminaldrama finns nu att streama på Viaplay

Axel Diedrichs
01 september 2024 kl. 10:38

Genrens bästa film från 2010-talet

Alla älskar vi att försvinna in i ett tajt och spännande kriminaldrama. Därför kan vi med stor glädje meddela att "Prisoners" finns att se på Viaplay.

Den fransk-kanadensiska regissören Denis Villeneuve har visat att han kan göra seriösa biofilmer som tilltalar en bred målgrupp. Innan han gjorde sin hyllade Blade Runner-uppföljare och sina två fenomenala Dune-filmer stod han bakom kameran för att ge oss en 2010-talets bästa kriminaldrama, Prisoners, med Jake GyllenhaalHugh Jackman och Paul Dano.

Jake Gyllenhaal i "Prisoners". Foto: Warner Bros.

Kriminaldramat "Prisoners" anses vara mästerligt

I filmen som kom ut 2013 tas vi till thanksgiving i Pennsylvania då två unga flickor plötsligt blir kidnappade. Fallet är klurigt och polisen kallas in för att följa upp alla tänkbara ledtrådar, samtidigt som oddsen för att de ska kunna räddas bli sämre. Jake Gyllenhaal spelar detektiven Loki som utreder brottet, och Hugh Jackman gör rollen som Keller Dover, pappan till en av flickorna. Ju längre tid det går desto mer växer desperationen på alla håll och kanter – i den grad att Keller går över lik för att hitta sin dotter och straffa den skyldige. Deras huvudmisstänkte spelas av Paul Dano som här gör en av sina mest berömda roller.

Prisoners är ett vasst berättat kriminaldrama som rakt igenom bjuder på isande thrillerspänning. Vi på Filmtopp har tidigare utsett den till en av de fem mest spännande filmerna under 2010-talet, och många håller den förmodligen ännu högre. Publiken fullkomligt älskar filmen som har ruskigt starka 8,2/10 på IMDb med över 800 000 röster. På Rotten Tomatoes har den poängen 87/100 med över 100 000 röster. 

Även internationella kritiker har överöst filmen med beröm. Entertainment Weekly kallar den "banbrytande" och delar ut högsta möjliga betyg, och The Hollywood Reporter menar att Prisoners på grund av mängden talang bakom den "är lika svår att titta på som den är att glömma"

– Denis Villeneuve skapat en mästerlig thriller som också är en fängslande skildring av ett småstadens Amerika, skriver The Guardian.

Du som har Viaplay kan nu återuppleva Prisoners – eller upptäcka den för första gången. Har du inte stramingtjänsten? Då kan du se här var mer den finns att streama någonstans

Filmtopp håller dig uppdaterad med de senaste film- serie och TV-nyheterna. Missa inte att följa oss på Facebook för våra hetaste tips.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL