Många fans rasar mot nya Jokern: ”Sämsta jag sett på bio”

Många fans rasar mot nya Jokern: ”Sämsta jag sett på bio”

Axel Diedrichs
04 oktober 2024 kl. 12:05

Hatstorm mot nya storfilmen med Phoenix och Gaga

Efter premiären av den nya Joker-filmen "Folie à Deux" med Joaquin Phoenix och Lady Gaga har de hårda sågningarna från fans världen över vällt in.

Efter den sensationellt lyckade första filmen verkar uppföljaren Joker: Folie à Deux inte leva upp till förväntningarna. Kritikerna och publiken är delade till den nya filmen, som frontas av både Joaquin Phoenix och Lady Gaga, men en övervägande majoritet verkar direkt missnöjda. De två betygen som syns på IMDb ger ett allt annat än övertygande intryck och på sajten Rotten Tomatoes haglar nu kritiken in. 

Foto: Warner Bros.

”Sämsta jag sett på bio”

Sammanlagt har Joker: Folie à Deux 39/100 i kritikerpoäng och 37/100 i användarpoäng. Så vad är det som verkar ha gått fel? I sin recension, där han delar ut betyget 3/5, verkar det som att Filmtopps skribent Daniel Turfors är något på spåren. Han skriver bland annat att filmen är "raka motsatsen till publiken förväntar sig" och att den "spenderar varje sekund av sina två timmar och tjugo minuter med att på olika sätt hytta med näven mot snubbarna som älskar Jokermyten av fel anledningar."

Så här skriver ett axplock av de fans som sågar Joker: Folie à Deux Rotten Tomatoes:

– Den sämsta filmen jag sett på bio, tyvärr. 

– För mycket sång och ett fruktansvärt slut. 

– Jag hoppades att recensionerna skulle ha fel. Men det visar sig att de hade 100% rätt.

– Hemsk, kastade bort två timmar av mitt liv. 

– Kändes som att jag väntade på en belöning som aldrig kom.

– Den här filmen var inte alls bra, den kom liksom aldrig igång. Jag satt och väntade på att något skulle hända, men det gjorde det aldrig. Väldig besvikelse.

– Jag har aldrig sett en sämre och mer tidslösande film än den här. Berättelsen är meningslös. Todd [Phillips, regissör] du får sparken!

– Filmtrailern framställde detta som en actionfylld thriller... Jag hade ingen aning om att det skulle vara en tråkig musikal.

– Den här filmen var inte alls bra, den tog bara aldrig fart. Jag satt där och väntade på att något skulle hända men det gjorde det aldrig. Väldigt nedslående.

Men det ska sägas att i denna svärm med negativa omdömen finns det de som reagerar tvärtom. Flera verkar faktiskt gilla filmens mer konstnärliga och suggestiva stil. En vattendelare av rang, vad det verkar.

Det blir spännande att se vad du själv tycker om filmen. Lämna gärna en kommentar på Filmtopps Facebooksida!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL