“Mamma Mia 3“ ser ut att hända – läs skådespelarens ord

“Mamma Mia 3“ ser ut att hända – läs skådespelarens ord

Axel Diedrichs
17 augusti 2024 kl. 12:32

ABBA-musikalen på väg tillbaka

Har du länge väntat på att få se en tredje Mamma Mia-film? Då kan vi meddela att din väntan ser ut att snart vara över. Det har kommit en stor uppdatering.

Den andra Mamma Mia-filmen Here We Go Again! släpptes 2018, vilket då var tio år efter den första som kom ut 2008. Om den tioåriga cykeln ska fortsätta kan vi förvänta oss att se Mamma Mia 3 gå upp på världens biografer år 2028, men kanske behöver det inte dröja riktigt så länge. En av skådespelarna har nämligen kvittrat om att man planerar den tredje filmen för fullt.

“Mamma Mia 3“ ser ut att hända – läs skådespelarens ord
Foto: Universal Pictures.

Skådespelarens ord om “Mamma Mia 3“

I en stor intervju med The Hollywood Reporter får Christine Baranski, som spelar Tanya i de populära ABBA-musikalerna, om hon vet något runt seriens fortsättning. Hon ger oss då en mycket lovande uppdatering.

– Jag var i London med Judy Craymer [producent för filmerna] på vårt favoritställe, hon planerar Mamma Mia 3. Hon gav mig handlingen om hur det kommer att ske. Det är allt jag kan säga!

Baranski känner sig övertygad om att Craymer kommer få en ny film att bli av. 

– Judy Craymer får saker att hända. Hon fick nummer två att hända, och det blev en fenomenal succé. Jag skulle inte bli förvånad om Judy Craymer får alla att återförenas, säger hon.

Redan 2022 fick vi veta att Mamma Mia 3 kan vara på väg, genom samma person som Baranski nämner. Då var det regissören bakom den andra filmen, Ol Parker, som sa att Craymer jobbar för att få till den tredje. 

Stellan Skarsgård osäker på Mamma Mia 3

Det verkar onekligen som att Craymer sliter hårt för att få till Mamma Mia 3, men en som däremot inte tror på den fullt lika mycket är Stellan Skarsgård. Den svenske stjärnan har varit med i båda de föregående filmerna och har uttryckt att han har svårt att se hur man ska göra en tredje. Av den enkla anledningen att ABBA saknar tillräckligt med låter för att den överhuvudtaget ska gå att göras. 

– Jag tvivlar på att någon av oss skulle tacka nej till ännu en film. Det gäller bara att hitta tillräckligt med låtar för att komma på en ny berättelse, säger Skarsgård och menar skämtsamt att han kommer vara kremerad sedan länge innan manuset är redo. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som sker runt "Mamma Mia 3".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL