Låt nedräkningen till nästa Johan Falk börja

Låt nedräkningen till nästa Johan Falk börja

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 13:12 | Publicerad 20 september 2024 kl. 12:17

Bara tio dagar kvar tills vi får "De döda och de levande"

Den 30 september är det premiär för nästa kapitel om Johan Falk, boken "De döda och de levande" som fortsätter att bygga vidare på den älskade filmserien.

Hajpen runt den älskade thrillern Johan Falk fortsätter att vara total. Efter den unisont hyllade första boken Slutet var bara början är det strax dags för nästa bok, som har titeln De döda och de levande. I den får vi en intensiv berättelse om en desperat Seth Rydell vars öde vilar i Falks händer.

Vad som sker i böckerna har förstås en stor inverkan på filmserien som förväntas fortsätta längre fram, med självaste Jakob Eklund tillbaka i titelrollen. Författaren bakom böckerna och huvudskaparen bakom karaktären, Anders Nilsson, har tidigare avslöjat för Filmtopp att den nya boken innebär Seth Rydells viktigaste kapitel hittills. Därför kan vi räkna med ett rejält pådrag när det nya kapitlet väl släpps den 30 september. 

LÄS OCKSÅ: Peter Haber i skratt när Mikael Persbrandt dissas på TV: ”Tack för att...”

Bokfabriken.

Johan Falk och Seth Rydell tvingas in i en farlig allians

När den nya berättelsen tar vid är Johan Falk ännu en gång på väg att lämna Göteborg och försvinna från jordens yta... när han plötsligt kontaktas av Seth Rydell. Hans tidigare storfiende försöker lämna sitt tidigare gangsterliv bakom sig börja leva hederligt, men har hamnat i en förödande situation och är bara ett kliande avtryckarfinger från katastrof. Den enda som kan rädda honom är just Falk och snart tvingas de in i en farlig allians.

Läsarna kan se fram emot en spännande roman som tar oss till en kriminell värld där kartan hela tiden ritas om. Nästa år förväntas den tredje boken komma. Anders Nilsson har sagt till Filmtopp att planen är att göra tre böcker och sen – om allt vill sig väl – fortsätta filmserien.

LÄS OCKSÅ: Ny brittisk ”mysteriedriven” thrillerserie på TV4 Play – alla avsnitt ute

"De döda och de levande" släpps i alla bokaffärer

Ja, med bara tio dagar kvar tills De döda och de levande kommer ut i bokaffärerna är det dags att dra igång nedräkningen på allvar. Boken släpps i lokala butiker på stan men också på nätet där den finns att förhandsboka i dag. 

Den 24 september hålls en release (obs: fullbokad) för den nya boken i Göteborg och Anders Nilsson har tidigare avslöjat att han då kommer ge oss en uppdatering om de nya Johan Falk-filmerna

Här kan du beställa hem "De döda och de levande"

Filmtopp håller dig uppdaterad med vad som händer runt Johan Falk.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL