”Läcker komedithriller” med Brad Pitt och George Clooney kommer i veckan

”Läcker komedithriller” med Brad Pitt och George Clooney kommer i veckan

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 12:21 | Publicerad 23 september 2024 kl. 12:20

Kritikerna hyllar stjärnorna i filmen – som återförenas efter 16 år

Brad Pitt och George Clooney återförenas för första gången på över 15 år i den nya actionkomedin "Wolfs", som har premiär på Apple TV+ i veckan.

Brad Pitt och George Clooney. De två namnen hade sannolikt funnits med på de allra flestas lista över världens största filmstjärnor. Över flera årtionden har Hollywoodgiganterna varit definitionen av vad det innebär att vara en filmstjärna.

Duon har samarbetat flera gånger under sina karriärer, men det var ett tag sen senast (med undantag för varsin mindre biroll i familjefilmen "IF - Låtsaskompisar"). Senast vi såg dem på vita duken tillsammans var i bröderna Coens pärla Burn After Reading (2008) och innan det i Ocean's-trilogin. Det har passerat över 15 år sedan dess, men nu är det äntligen dags för dem att mötas igen.

Senare i veckan ser vi de globala stjärnorna i filmen WolfsApple TV+, en actionkomedi där Pitt och Clooney spelar rivaliserande "fixare" som kallats in för att städa undan spåren av ett brott som begåtts av en högt uppsatt makthavare i New York. När dessa två ensamvargar förs samman tvingas de under en urspårad natt att lägga sina egon åt sidan för att lyckas med uppdraget.

LÄS OCKSÅ: Tittarna varnas för ”obehagliga scener” i skräckserie på TV4 Play

”Läcker komedithriller” med Brad Pitt och George Clooney kommer i veckan
Foto: Apple TV+

Brad Pitt och George Clooney hyllas för insatserna i actionkomedin ”Wolfs”

"Wolfs" har global premiär på Apple TV+ på fredag, den 27 september, efter att ha haft begränsad biopremiär på vissa marknader förra veckan. Kritikerna som sett filmen är övervägande överens om att det är en film med en del skavanker, men att den trots allt är sevärd – till stor del på grund av Brad Pitt och George Clooney i huvudrollerna.

De samlade kritikerrecensionerna på sajten Rotten Tomatoes har i skrivande stund resulterat i betyget 72% positiva omdömen. Bland dessa är det, som sagt, i första hand Pitt och Clooney som lyfts fram som filmens stora behållning:

– I Wolfs är Clooney och Pitt bättre än någonsin, mer avslappnade än någonsin, roligare än någonsin och det är ofattbart att de väntat sexton år på att återförenas så här, skriver Punch Drunk Critics.

Wolfs ser ut som själva essensen av elegant, smart, snygg underhållning jämfört med majoriteten av direkt-till-streaming-massan, tycker Variety.

– Det är svårt att klaga på det här paret sluga silverrävar, säger That Shelf.

Wolfs är en läcker, stilsäker komedithriller som underhåller, men också saknar bett, menar Film Ireland.

– Två gamla proffs spelar två gamla proffs i oemotståndliga Wolfs, slår Movie Mom fast.

Se Brad Pitts och George Clooneys "Wolfs" på Apple TV+ med premiär den 27 september.

LÄS OCKSÅ: Tittarna får fler Beck-filmer med inspelning 2025: “Sen vet jag inte mer”

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL