Jonas Karlsson sägs briljera som Vanheden i Jönssonligan: ”Fruktansvärt rolig”

Jonas Karlsson sägs briljera som Vanheden i Jönssonligan: ”Fruktansvärt rolig”

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 16:05 | Publicerad 16 oktober 2024 kl. 16:05

Anders Jansson går i god för vännen och kollegan

I biofilmen "Jönssonligan kommer tillbaka" ser vi Jonas Karlsson gestalta Vanheden. Om vi ska tro kollegan Anders Jansson gör han det briljant.

I december släpps den nya satsningen Jönssonligan kommer tillbaka, och det blir med en helt ny ensemble. Förutom Robert Gustafsson ser vi tungviktare som Anders Jansson, Jennie Silfverhjelm och Jonas Karlsson i franchisens mest ikoniska roller. En stor del av filmens press ligger förstås på Gustafsson och hur han mäter sig mot Gösta Ekman som Charles Ingvar "Sickan" Jönsson. Men även de andra skådespelarna lär känna tyngden av sina föregångare, inte minst Karlsson som gestaltar Vanheden, många gånger spelad av Ulf Brunnberg som dessutom avskyr att man fortsätter göra Jönssonligan-filmer.

Jonas Karlsson sägs briljera som Vanheden i Jönssonligan: ”Fruktansvärt rolig”
Foto: SF Studios.

Anders Jansson hyllar Jonas Karlsson som ”fruktansvärt rolig” som Vanheden

I den kommande filmen återförenas Sickan med hans vapendragare för att genomföra en stor kupp. Tillsammans ska de stjäla ett komplett T-Rex-skelett från Naturhistoriska museet i Stockholm och sälja det till en affärsman som är villig att betala hela 320 miljoner kronor. Det de inte vet är att en kriminalare, som vigt stora delar av sitt yrkesliv åt att försöka sätta dit Jönssonligan, är dem på spåren. 

Med de älskade skådespelarna man tagit in för att ge nytt liv till Jönssonligan vore det knappast förvånande ifall biosalongerna skulle fyllas med skratt i vinter. Men det är inte säkert att Gustafsson blir den i gänget som lockar flest garv. När Filmtopp träffade Anders Jansson som spelar Dynamit-Harry, hann vi utbyta några ord om den kommande Jönssonligan-filmen. Han passade då på att berömma Karlsson för sin humorbegåvning och hintade om att publiken har en hysteriskt rolig rolltolkning framför sig: 

– Jag kan nog säga att Jonas Karlsson kommer att överraska ganska många människor. Han är fruktansvärt rolig. Det vet man ju sen innan, men nu får han utlopp för det, säger Anders till Filmtopp.

Tydligen var Karlsson så pass bra att han fick ta större plats i filmen än först tänkt: 

– Han pratar konstant i filmen, så många av mina repliker ströks. Det var nog bara bra. 

Sett till vilken humorgigant Anders Jansson själv är blir detta spännande att se. "Jönssonligan kommer tillbaka" har biopremiär den 6 december. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL