”Joker 2” etta på Biotoppen – trots massiva kritiken

”Joker 2” etta på Biotoppen – trots massiva kritiken

Axel Diedrichs
07 oktober 2024 kl. 12:01

Svenskarna har trotsat varningsflaggorna

Den nya Joker-filmen "Folie à Deux" har sågats av otaliga tittare och kritiker, men den säljer likväl som smör. I Sverige är filmen nu etta på Biotoppen.

Med förväntningarna som sattes av den första filmen kan Joker: Folie à Deux komma att klassas som årtiondes största flopp. Sågningarna väller in från alla håll och kanter, och vi ser inte framför oss att den kommer få någon upprättelse inom den närmaste framtiden. Men trots den stora besvikelsen kan man åtminstone glädja sig åt kassaflödet som tycks ticka på ordentligt bra – i såväl Sverige som resten av världen.

”Joker 2” etta på Biotoppen – trots massiva kritiken
Foto: Warner Bros.

”Joker 2” etta på Biotoppen – trots massiva kritiken

Redan innan premiären kunde vi skriva att det luktade floppvarning för Joker: Folie à Deux då kritiker som fick se den i förväg var snabba på att damma av den stora sågen. I samband med premiären kunde vi skriva att många fans rasar mot filmen, med den gemensamma motiveringen att den hade för många musikaliska inslag och saknade drivet för att komma igång på allvar. På IMDb har den i skrivande stund 5,3/10 i användarbetyg och på Rotten Tomatoes så låg poäng som 31/100.

Men ekonomiskt blev det en stark premiärhelg för filmen. I hemlandet USA drog den in 40 miljoner dollar och med alla länder inräknade nådde biljettförsäljningen en total summa på 121 miljoner dollar världen över.

På den svenska biotoppen letar Joker: Folie à Deux sig genast fram till en topplacering. Den petar därmed ner filmer som Dumma Mej 410 liv, Beetlejuice Beetlejuice och Insidan ut 2

Vad den totala säljsumman kommer att landa på återstår att se, men eftersom man redan är på god väg mot att gå plus (filmen hade en budget på 200 miljoner dollar), så kommer den inte att klassas som någon kassaflopp.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL