Johan Falk får tre nya böcker och en spinoff: “Ingen hemlighet”

Johan Falk får ytterligare tre böcker och en spinoff: “Ingen hemlighet”

Axel Diedrichs
02 oktober 2024 kl. 12:00

Stora nyheter för alla som följer Johan Falk

Med två böcker ute och en tredje på gång meddelar författaren Anders Nilsson att han gör ytterligare tre stycken böcker – och en helt ny berättelse.

Tidigare i veckan släpptes den andra och väldigt efterlängtade Johan Falk-boken De döda och de levande som genast blev en stor succé med topplacering på säljlistan. Sedan tidigare vet vi att man planerat att göra tre böcker, men författaren Anders Nilsson har – precis som läsarna – fått mersmak. Han avslöjar själv att vi kan se fram emot ytterligare tre böcker, vilket innebär att det finns planer på sammanlagt sex stycken. Utöver dessa skissar han också på en helt ny berättelse innanför "Falkens" värld:

– De har inte sagt åt mig att det är en hemlighet men sex böcker blir det, plus spinoff också, och det har jag inte avslöjat vad det är för spinoff än, säger Anders Nilsson i podcasten Tältmöten i ett nytt avsnitt som finns att lyssna på Spotify.

"Inget säger att vi måste vänta på böckerna innan vi filmar"

Anders leker också med tanken att nästa bok kan komma att utspela sig bara dagen efter där bok två slutar. Men innan han dyker djupare i sitt expanderande Falk-universum ska han avsluta arbetet på bok två av hans andra serie, Spionernas krig, som bygger på ett stort samarbete med ett stort antal personer från "den hemliga världen". 

– Just nu jobbar jag på bok två av Spionernas krig. Jag trodde den skulle komma ut i april men troligtvis blir det i maj. 

När jag hör av mig till Anders för att kolla hur mängden böcker som finns på hans mindmap kan tänkas påverka de nya filmerna som man hoppas få till, svarar han: 

– Det är inte bestämt än. Men det finns inget som säger att vi måste vänta på böckerna innan vi filmar. Filmandet beror helt på finansiering. 

Anders har tidigare utvecklat det närmare, att TV4 behöver komma överens med andra TV-kanaler utomlands om finansieringen eftersom de inte gör så här stora produktioner exklusivt.

Filmtopp håller dig uppdaterad. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL