Joaquin Phoenix inte pigg på att göra Joker 3: ”Nog slutet för mig”

Joaquin Phoenix inte pigg på att göra Joker 3: ”Nog slutet för mig”

Axel Diedrichs
08 oktober 2024 kl. 10:30

Anser sig vara för gammal

Med den andra filmen ute vill fansen veta hur tankarna går kring att göra "Joker 3". När Joaquin Phoenix får frågan menar han att det vore för ohälsosamt.

Den nya Joker-filmen har varit långt ifrån samma succé som sin föregångare, med tusentals tittare som uttryckt sitt missnöje på nätet. Nu hoppas många fans säkerligen på att få revansch med en tredje film, men Joaquin Phoenix ser det inte som en möjlighet. Åtminstone inte om han ska ha samma tunna kropp som karaktären Arthur Fleck gjort sig synonym med. Det kräver tydligen att han genomgår en extrem diet.

Joaquin Phoenix inte pigg på att göra Joker 3: ”Nog slutet för mig”
Foto: Warner Bros.

Joaquin Phoenix om att göra Joker 3: ”Det här är nog slutet för mig”

När Joaquin Phoenix intervjuades inför Joker: Folie à Deux Venice Film Festival fick han frågan om han kan tänka sig att göra samma kroppsliga förvandling en tredje gång. Hans svar sade då på ett sätt som inte talar för Joker 3

– Jag är 49. Jag borde förmodligen inte göra det här igen. Det här är nog slutet för mig.

Enligt FandomWire gick Phoenix ned omkring 25 kilon inför inspelningen på att endast äta äpplen och salladsblad. Phoenix själv menar dock att det inte är farligt och att han haft tät dialog med en doktor som följt med honom på resan. Men att han inte ser sig genomgå dieten en tredje gång talar förstås för att Joker 3 är långt borta.

Filmernas regissör Todd Phillips har även han varit inne på att man nöjer sig med den andra filmen. 

– Jag tror att vi har sagt vad vi vill säga i den här världen, sade han till Variety i augusti.

Nej, det ser inte ljust ut för den som hoppas på en tredje Joker-film. Kanske kan kritiken mot Folie à Deux väcka ett revanschsug? Den som lever får se.

Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL