Ingvar Hirdwall tog livet av sig – tragiska ödet för ”Grannen” i Beck

Ingvar Hirdwall tog livet av sig – tragiska ödet för ”Grannen” i Beck

Emil Oscar Rasmussen
22 juli 2024 kl. 08:45

Änkan Marika Lindström öppnar upp om makens död

Förra året gick skådespelaren Ingvar Hirdwall bort, 88 år gammal. Nu öppnar änkan Marika Lindström upp om hans bortgång och avslöjar att Hirdwall, som blev "Grannen i Beck" med hela svenska folket, tog sitt liv.

Det var i april förra året som vi möttes av nyheten att den skådespelaren Ingvar Hirdwall hade lämnat oss, 88 år gammal. Omåttligt populära Hirdwall har många imponerande roller i sin filmografi, men han blev en extra stor favorit hos svenskarna med rollen som grannen i Beck.

Under gårdagen avslöjade Marika Lindström, Ingvar Hirdwalls änka, att hennes make begick självmord förra året. I intervjuer med Värmlands folkblad och Aftonbladet öppnar Lindström upp om det svåra ämnet.

– Vi har inte haft någon avsikt att hålla det som en hemlighet... men det är ju ingen lätt sak att prata om. Det är ju inte ett samtalsämne man öppnar med när man träffar människor. Därför att det är svårt, det är död, det är svårt att prata om över huvud taget, uttalar sig Lindström till Aftonbladet.

Ingvar Hirdwall tog livet av sig – tragiska ödet för ”Grannen” i Beck
Marika Lindström och Ingvar Hirdwall på Guldbaggegalan 2023. Foto: Filmtopp Int.

Marika Lindström om Ingvar Hirdwalls död: ”Man får ta en dag i taget”

Tiden efter Ingvar Hirdwalls bortgång har av förklarliga skäl varit tuff för Lindström, men hon väljer ändå att tala ut om makens död på grund av den stigmatisering som råder kring självmord.

– Det skrivs och pratas ju om självmord i pressen, av och till. Dels att det naturligtvis inte ska behöva hända, men det gör det ju i alla åldrar. Och det finns en slags stigmatisering runt det som är jobbigt för oss som är kvar.

På frågan om hur hon mår i dag svarar Marika Lindström erkänner Marika Lindström att det fortfarande är en utmanande tid, men att hon gör sitt bästa för att må bra.

– Man får ta en dag i taget. Jag vet inte vad jag ska säga. Det är klart att jag vill må bra, jag försöker må bra men det är klart att det inte är jätteroligt. Jag kan hålla mig för skratt om jag säger så.

Ingvar Hirdwalls bortgång tog hårt på många och hyllningarna haglade in efter hans död. Robert Gustafsson var en av alla som delade med sig av sin beundran och den älskvärda skådespelaren fortsätter att vara ett populärt ämne bland Filmtopps läsare. Skådespelarens avsked i Beck berörde exempelvis många och likaså tillbakablickar på andra delar av karriären.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL