Hugh Grant älskas som skurk i ny skräckfilm – kommer snart på bio

Hugh Grant älskas som skurk i ny skräckfilm – kommer snart på bio

Emil Oscar Rasmussen
11 oktober 2024 kl. 12:14

”Hugh Grant har aldrig varit så skräckinjagande”

Mys- och romcom-favoriten Hugh Grant gör tar sig an allt mörkare roller. Snart kan vi se honom i skräckfilmen "Heretic" – och stjärnan ser ut att imponera med sin insats i filmen

Det fanns en tid då Hugh Grant nästan uteslutande förknippades med romantiska komedier. Filmer som Notting Hill (1999), Bridget Jones dagbok (2001) och Love Actually (2003) definierade länge hans karriär, men bit för bit har stjärnan tagit sig an nya typer av roller.

Under 2020-talet har vi sett den brittiske skådespelaren glänsa i allt från action- och fantasyfilmer till kriminalserier och Grants karaktärer har fått allt mörkare drag. Nu ser övergången från mys till mörker ut att vara fulländad med den senaste rollen i skräckthrillern Heretic – och Hugh Grant hyllas av kritikerna för sin insats i filmen.

"Heretic" kommer till svenska biografer den 22 november.

Hugh Grant älskas som skurk i ny skräckfilm – kommer snart på bio
Foto: A24.

Hugh Grant briljerar i Heretic: ”Mer hotfull och intressant skurk [...] än Nicolas Cage”

Kommande "Heretic" är en mystisk skräckfilm som följer två unga missionärer vars tro sätts på prov när de en dag knackar på helt fel dörr och den ondskefulle Mr. Reed (Hugh Grant) välkomnar dem in i sitt hem. Det blir starten på en mardrömslik katt och råtta-lek med potentiellt dödlig utgång.

Filmens två övriga huvudroller spelas av Sophie Thatcher (Yellowjackets, MaXXXine) och Chloe East (The Fabelmans). På rollistan hittar vi även Topher Grace (That '70s Show) m.fl. Duon Scott Beck och Bryan Woods, mest kända för att ha skrivit A Quiet Place (2018), har både regisserat och skrivit Heretic.

Heretic har visats på festivaler under hösten och har amerikansk premiär senare i oktober, innan den även hittar till Europa i november, och filmen har hittills fått ett mestadels varmt mottagande. På Rotten Tomatoes är det i skrivande stund 92% av de 49 registrerade recensionerna som ger filmen ett positivt omdöme – och det är främst Hugh Grant som stjäl rubrikerna.

I recension efter recension lyfts Grants insats i sin första rysare fram som en av filmens utmärkande aspekter:

– Hugh Grant är en mer hotfull och intressant skurk än Nic Cages mycket hypade insats i Longlegs, skriver Screen Rex.

Heretic är en smart twist på genren för religionsskräck, som ges tyngd av tre starka insatser, inte minst Grants inbjudande men samtidigt kusliga Mr. Reed, menar Collider.

– En film som i slutändan bärs på sin skurks axlar, slår Bloody Disgusting fast.

– Hugh Grant har aldrig varit så skräckinjagande som han är i Heretic, tycker Mama's Geeky.

– Grant sätter tänderna i den köttiga rollen som Mr. Reed med en hungrig tigers blodtörst, säger AwardsWatch.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt i filmvärlden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL