Helgens film- och tv-tips – Deadpool, Morden i Marlow m.m.

Helgens film- och tv-tips – Deadpool, Morden i Marlow m.m.

Emil Oscar Rasmussen
26 juli 2024 kl. 18:00

Filmtopp tipsar – veckans 5 hetaste premiärer

Väntar en lugn helg? Då har vi ett och annat tips på filmer och serier som du kan avnjuta hemma i tv-soffan eller i biosalongen. Här är Filmtopps tips på fem av den gångna veckans hetaste premiärer.

Helgtips: Deadpool & Wolverine, Morden i Marlow, Time Bandits och mer

Time Bandits
Foto: Apple TV+

Time Bandits (säsong 1) – Apple TV+

Genre: Äventyr, Komedi, Fantasy
Med: Kal-El Truck, Lisa Kudrow, Tadhg Murphy m.fl.

Taika Waititi och Jemaine Clement har gjort den tv-serie-remake av Terry Gillams älskade 80-talsklassiker Time Bandits – och det är en mysig tolkning kultfilmen som lär väcka äventyrslustan i många yngre. I rollerna ser vi bl.a. skaparna själva, Lisa Kudrow och Kal-El Truck m.fl.

Serien följer en grupp banditer som ingår en oväntad allians med en 11-årig historienörd, när de ger sig ut på ett äventyr för att rädda såväl pojkens familj som hela världen.

Recension: Time Bandits (säsong 1)

Deadpool & Wolverine
Foto: Marvel Studios/Walt Disney Studios.

Deadpool & Wolverine – bio

Genre: Action, Äventyr, Fantasy
Med: Ryan Reynolds, Hugh Jackman, Emma Corrin m.fl.

Filmen som utsågs till årets mest efterlängtade av Filmtopps läsare är äntligen här – och det med besked. Deadpool & Wolverine fick högsta möjliga betyg av Filmtopp med omdömet att den inte kommer att göra någon besviken (åtminstone inte om man gillar Ryan Reynolds och Hugh Jackmans superhjältar).

Denna gången kliver Deadpool in i ett multiversum som öppnar dörren för honom att bli en del av MCU (Marvel Cinematic Universe) och det är ett välbehövlig energikick för franchisen. När Deadpool får chansen att resa genom tid och rum, med möjligheten att uppfylla sin stora dröm – att bli en "universe saver" – tvingar han med sig självaste Wolverine för att förbättra sina odds.

Det är groteskt, det är underhållande och precis vad superhjältegenren behöver.

Recension: Deadpool & Wolverine (2024)

OS i Paris 2024
Foto: Warner Bros. Discovery.

OS i Paris – Max

Okej, det här är varken en film eller en serie, men ska vi verkligen ignorera en av årets stora tv-händelser? Vi tycker inte det. Framför allt inte när Warner Bros. Discovery hårdsatsat med sändningar från tidig morgon till sen kväll på Kanal 5 samt tusentals och åter tusentals livesport på streamingtjänsten Max, där du kan följa sommarolympiadens varje ögonblick i två veckar framöver.

GUIDE: Allt om OS i Paris 2024 – tider, sporter, svenskar m.m.

The Decameron (2024) – skruvad kostymkomedi
Foto: Netflix.

The Decameron (miniserie) – Netflix

Genre: Komedi, Drama
Med: Tony Hale, Zosia Mamet, Tanya Reynolds, Fares Fares m.fl.

Filmtopp var visserligen inte alltför imponerade av nya The Decameron Netflix, men är du ute efter en annorlunda och välgjord serie kan denna skruvade kostymkomedi ändå vara värd en chans. Serien tar oss till år 1348 i Florens där digerdöden skördar offer på löpande band. En välbärgad skara främlingar erbjuds möjligheten att söka fristad på den toskanska landsbygden tillsammans med en handfull tjänare, och det dröjer inte länge innan farsartade maktspel, kriser och dråpliga situationer börjar avlösa varandra.

Recension: The Decameron (2024)

Morden i Marlow
Foto: TV4.

Morden i Marlow (säsong 1) – TV4 Play*

Genre: Krim, Drama
Med: Samantha Bond, Jo Martin, Cara Horgan m.fl.

Tittat färdigt på senaste Morden i Helsingör? Tröttnat på Morden i Midsomer? Rastlös i väntan på en ny säsong av Morden i Sandhamn? Lugn, nu kommer ännu en ”Morden i”-serie värd att se.

Under helgen har brittiska Morden i Marlow premiär på TV4 Play. I den här mysdeckaren tar vi rygg på en pensionerad arkeolog som blir vittne till ett brutalt mord och börjar snoka i vad det är som faktiskt har hänt. Snart har hon dessutom en uttråkad pastorsfru och en hundvakt vid sin sida i amatörutredningen av brottet.

*Premiär lördag 27 juli

LÄS OCKSÅ: Alla "Morden i"-serier

Fler tips på nya filmer och serier att se i helgen:

  • The Serial Killer’s Wife (säsong 1) – TV4 Play
  • The Ministry of Ungentlemanly Warfare – Prime Video
  • Kleo (säsong 2) – Netflix
  • Elitskolan (säsong 8) – Netflix
  • Tokyo Swindlers (säsong 1) – Netflix

Utforska fler filmtips och serietips på Filmtopp.se.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL