Helgens bästa filmer och serier – nya titlarna att se

Helgens bästa filmer och serier – nya titlarna att se

Eric Diedrichs
18 oktober 2024 kl. 18:00

Svensk skräck bland höjdpunkterna

För alla som längtar efter att sätta tänderna i en ny film eller serie plockar Filmtopp russinen ur kakan. I den här artikeln hittar du tipsen du behöver.

Äntligen är helgen här, något som med rätta ska firas med film- och TV! Under veckans gång har vi fått ta del av flera spännande premiärer, där framför allt landets biografer har mycket gott att bjuda på.

Helgens bästa biofilmer

Tatami
Foto: Noble Entertainment

Tatami (drama, thriller)

Betyg: 4 av 5
Regi: Zar Amir Ebrahimi, Guy Nattiv

För inte allt för länge sedan spelade hon huvudrollen i Ali Abbasis mästerliga seriemördarthriller Holy Spider, nu är exil-iranien Zar Amir Ebrahimi tillbaka både framför och bakom kameran med nagelbitaren Tatami. Filmen skildrar ett mästerskap i judo där den iranska regimen försöker tvinga den hårt tränande Leila att lägga sig. Påtryckningarna stärks och snart hotas hennes familj till livet.

Kneecap
Foto: TriArt Film

Kneecap (komedi)

Betyg: 4 av 5
Regi: Rich Peppiatt

"Kneecap" är en dramakomedi om en rap-trio med samma namn. Redan i den första scenen kastas vi in i en värld där våran protagonist döps i vad som misstänks vara ett IRA-läger ute i skogen. Detta sätter tonen med en påminnelse om den ständiga misstänksamhet som irländska nationalister har levt med, vilket har format våra huvudkaraktärers uppväxt.

A Different Man
Foto: NonStop Entertainment.

A Different Man (drama, komedi)

Betyg: 4 av 5
Regi: Aaron Schimberg

 Efter att ha genomgått en omfattande operation för att få en ny start i livet, förändras den aspirerande skådespelaren Edward från grunden. I dess centrum hittar vi Sebastian Stan som skickligt spelar en yvig roll av en man som tycks vara offret av ett kosmiskt spratt, något som accelereras av hans egen svartsjuka, osäkerhet och fåfänga i en destruktiv spiral utan ände.

Virgo
Foto: Njurafilms

Virgo (skräck)

Betyg: 3 av 5
Regi: Jakob Ekvall

 Det fattiga punkbandet “The Raspberries” är på Sverigeturné i en risig skåpbil. På en spelning träffar de en charmig goth-tjej som erbjuder dem efterfest och sovplats, men som i själva verket döljer en mörk agenda. Svensk skräck kan ibland ge kalla kårar av helt fel anledning, men inte Virgo! Nej, detta är en mycket sevärd liten pärla.

Helgens bästa TV-serie

Cate Blanchett i "Disclaimer"
Foto: Apple TV+

Disclaimer (säsong 1) – Thriller

Betyg: 3 av 5
Skapare: Alfonso Cuarón

En etablerad journalist får en dag en bok som kastar omkull hela hennes liv. Den mörka handlingen i boken är nämligen exakt samma som hon själv försökt dölja och komma undan. Vem är det som vet allt detta om henne? Och vad vill personen henne? Med en stark skådespelarensemble berättar Alfonso Cuarón en nervig och sevärd slowburner.

För fler tips, följ Filmtopp.se på Facebook.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL