Hatstorm mot ”Gladiator 2” – hundratusentals ogillar trailern

Hatstorm mot ”Gladiator 2” – hundratusentals ogillar trailern

Emil Oscar Rasmussen
16 juli 2024 kl. 10:15

Filmen hånas av "fansen" inför premiären

I november är det premiär för en av årets största filmer när "Gladiator II" intar biograferna världen över, men frågan är om filmen är så efterlängtad som vi trott?

När "Gladiator II" har biopremiär i november 2024 kommer filmen, på ett eller annat sätt, att klassas som en av årets största filmhändelser. Filmtopp har tidigare skrivit om hypen kring filmen, med läckta reaktioner som beskriver den som något utöver det vanliga.

Tanken om att Ridley Scotts uppföljare till Gladiator (2000) är efterlängtad förstärktes förra veckan när filmens officiella trailer släpptes. På några dagar har miljontals sett trailern på YouTube – över 15 miljoner har klickat igång den på Paramount Pictures officiella kanal och många miljoner fler har sett den via andra kanaler.

Snacket kring filmen till trots verkar det vara långtifrån alla som ser fram emot den. Nu överöses filmen med hån och hat.

Hatstorm mot ”Gladiator 2” – hundratusentals ogillar trailern
Foto: Aidan Monaghan/Paramount Pictures.

Över 300 000 ogillar ”Gladiator II” på YouTube – hånas av fans

Fler än 15,2 miljoner visningar är en imponerande siffra, det är även 151 000 gillamarkeringar. Siffrorna är vad trailern till Gladiator II just nu kan stoltsera med på Paramount Pictures YouTube-kanal. De där gillamarkeringarna är dock inte lika golvande när de sätts i kontrast till hur många som istället valt att ge trailern en tumme ner på Youtube.

I dagsläget har ett förödande stort antal människor lämnat en negativ reaktion på videon – hela 364 000 ogillar trailern, långt fler än dubbelt så många som gillar den.

Det ser inte mycket bättre ut om man tittar i kommentarsfältet. Bland de över 32 000 kommentarerna är det överhängande negativitet och hånfulla gliringar som seglat upp som toppkommentarer. Många ifrågasätter själva trailern, som de bl.a. tycker avslöjar för mycket av handlingen och förmedlar en förvirrande ton till följd av rapmusiken som inkluderats.

En ännu större skara ifrågasätter konceptet av en uppföljare till Gladiator helt och hållet och pitchar ironiska förslag på andra uppföljare. Bland dessa förslag hittar vi:

  • Titanic 2: Jack's Revenge
  • Saving Private Ryan 2: Let's Save Him Again
  • Life is Beautifull II: Here We Go Again
  • Forrest Gump 2: The Rise of Bubba's Shrimp

Pikarna till trots är det onekligen som så att intresset kring filmen, positivt som negativt, är extremt stort och det lär inte minska när vi närmar oss premiären i november.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt i film- och tv-världen.

LÄS OCKSÅ: Alexander Karim klar för Gladiator 2: "Anledningen till att jag är skådespelare"

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL