Här streamar du Shogun – tidernas mest prisade serie på Emmygalan

Här streamar du Shogun – tidernas mest prisade serie på Emmygalan

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 14:37 | Publicerad 16 september 2024 kl. 10:20

Rekord och historiska vinster för den hyllade serien

"Shogun" blev under natten serien som tilldelats flest priser på en och samma Emmygala i historien – och det var bara en av flera historiska ögonblick för storsuccén.

Här streamar du Shogun – tidernas mest prisade serie på Emmygalan
Foto: Disney+

Shogun blev historisk på Emmygalan

Under natten hölls den 76:e upplagan av Emmygalan, där tv-världens mest prestigefyllda statyetter delades ut. Det var andra gången under 2024 som galan arrangerades efter att den förra galan tvingades flytta till januari 2024 till följd av strejkerna i Hollywood.

Denna gången var det Schitt's Creek-duon, tillika far och son, Eugene Levy och Dan Levy som välkomnade oss till tv-seriebranschens stora fest, och värdarna fick på nära håll se när FX-serien Shogun skrev Emmyhistoria flera gånger om.

"Shogun" vann under natten priser i de stora kategorierna "Bästa dramaserie", "Bästa manliga skådespelare i en dramaserie", "Bästa kvinnliga skådespelare i en dramaserie" och "Bästa regi i en dramaserie". De fyra vinsterna adderade till de 14 vinster som serien vann under förra veckans Creative Emmy Awards (där de "mindre" kategorierna prisas). Det innebär att Shogun mäktade med hela 18 vinster på Emmygalan, vilket är fler än någon annan serie har fått på ett och samma Emmyår. Flest vinster genom alla tider är det Saturday Night Live som har.

Det var dessutom inte det enda historiska som Shogun stod för under kvällen. Vinsten i "Bästa dramaserie" innebär att en huvudsakligen icke-engelskspråkig serie för första gången vunnit i kategorin. Historia skrevs också med Hiroyuki Sanadas vinst i "Bästa manliga huvudroll i en dramaserie" och Anna Sawais vinst i "Bästa kvinnliga huvudroll i en dramaserie", vilket gjorde dem till de första japanska skådespelarna att någonsin bli vinnare på Emmygalan.

LÄS OCKSÅ: 5 serier för dig som gillar Shogun

Här streamar du Shogun – tidernas mest prisade serie på Emmygalan
Foto: Disney+

Emmygalans stora vinnare – här streamar du Shogun, Hacks, The Bear och Baby Reindeer

Det var fyra serier som utmärkte sig med flera vinster i de allra största kategorierna. Utöver den enorma succén för Shogun lyckades även Hacks, Baby Reindeer och The Bear ta hem flera prestigefyllda priser. The Bear och Baby Reindeer var förhandsfavoriter precis som Shogun, men Hacks vinst i kategorin "Bästa komediserie" var en av galans stora överraskningar.

Nedan hittar du en guide till var du streamar serierna, samt några av kategorierna där de vann priser.

Se var du kan streama: Shogun
Bästa dramaserie, Bästa manliga huvudroll i en dramaserie, Bästa kvinnliga huvudroll i en dramaserie m.m.

Se var du kan streama: Hacks
Bästa komediserie, Bästa kvinnliga huvudroll i en komediserie m.m.

Se var du kan streama: Baby Reindeer
Bästa miniserie, Bästa skådespelare i en miniserie m.m.

Se var du kan streama: The Bear
Bästa manliga skådespelare i en komediserie, Bästa manliga biroll i en komediserie, Bästa kvinnliga biroll i en komediserie m.m.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt i film- och serievärlden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL