Här streamar du ”Den sista resan” – publikfavoriten av Filip och Fredrik

Här streamar du ”Den sista resan” – publikfavoriten av Filip och Fredrik

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 15:26 | Publicerad 19 september 2024 kl. 15:26

Här ser du årets svenska Oscarsbidrag

Filip och Fredriks dokumentär ”Den sista resan” har varit årets mest självklara svenska succé på biofronten. Här hittar du var filmen finns att streama.

Den sista resan har blivit en sensation. Filmen som gjordes av den folkkära duon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har inte bara hyllats av landets många recensenter, den har också slagit publikrekord. Filmen är nämligen den mest sedda svenska dokumentären på bio i Sverige – någonsin. I dag blev det klart att Den sista resan är Sveriges Oscarsbidrag inför den kommande galan. Om filmen faktiskt kommer att nomineras återstår ännu att se, men nog är detta oavsett en bragd. 

Här streamar du ”Den sista resan” – publikfavoriten av Filip och Fredrik
Lars Hammar, Fredrik Wikingsson och Filip Hammar i ”Den sista resan”. Foto: Nordisk Film.

Här streamar du ”Den sista resan” av Filip och Fredrik

Den sista resan träffar vi en besvärad Filip Hammar som önskar att hans farsgubbe Lars ska stänga av TV:n och rycka upp sig från sin läderfåtölj innan han tinar bort. I ett desperat försök att väcka liv i honom tar han hjälp av bästa vännen Fredrik för att "kidnappa" med honom på en resa till Frankrike, landet Lars alltid haft en stor fäbless för. Även om de färdas till ett vackert Frankrike, så är det kanske framför allt en resa om sorgbearbetning och ett nära porträtt av relationen mellan far och son. 

Filip och Fredrik har fått positiva bemötanden för alla sina filmer. Dokumentären Trevligt folk gick hem hos många och likaså Tårtgeneralen med Mikael Persbrandt, men ingenting går upp emot de varma ord som omfamnat Den sista resan. Filmen har det skyhöga snittbetyget 4,3/5 av svenska recensenter och vi på Filmtopp sjunger med i hyllningskören: 

– Filip och Fredrik har ännu en gång lyckats att framkalla ett rörande personporträtt där skratt blandas med tårar, skriver vår kritiker Oskar Gustavsson Klingenstierna i sin recension.

Vill du streama Den sista resan så kan du ännu inte göra det på någon av prenumerationstjänster, men det finns en rad plattformar som tagit in den i sitt hyr/köp-segment. Däribland Viaplay och Apple TV+.

Här hittar du alla tjänster som har "Den sista resan" i sitt bibliotek

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL