Här kan du se Tunna blå linjen-stjärnans “gripande drama” – 8,1 på IMDb

Här kan du se Tunna blå linjen-stjärnans “gripande drama” – 8,1 på IMDb

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 15:20 | Publicerad 25 september 2024 kl. 15:00

Missa inte “Stormskärs Maja“ med Amanda Jansson

I Finland blev “Stormskärs Maja“ från 2024 med Tunna blå linjen-stjärnan Amanda Jansson en enorm publiksuccé – men i Sverige verkar många ha missat den.

För några år sedan var det knappt någon som visste vem skådespelaren Amanda Jansson, 34, var. Nu är hon en av Sveriges största TV-stjärnor med Tunna blå linjen som snart är här med sin tredje och sista säsong. Nu har hon dessutom hunnit med att göra sin första stora huvudroll i en biofilm, Stormskärs Maja. Filmen bygger på romanen med samma namn av den finlandssvenske författaren Anni Blomqvist och följer en ung kvinnas utmaningar på Ålands karga skärgård under 1800-talet. 

Stormskärs Maja kom ut tidigare i år och blev genast en stor publiksuccé i Finland, men i Sverige har den – trots flera fina recensioner – fått kämpa med att locka biobesökare. Därför vill vi uppmärksamma dig att filmen finns att streama. 

Här kan du se Tunna blå linjen-stjärnans “gripande drama” – 8,1 på IMDb
Amanda Jansson och Linus Troedsson i "Stormskärs Maja". Foto: Oy Nordisk Film Ab.

Amanda Jansson motiverar varför du ska se hennes gripande drama “Stormskärs Maja“

Filmen beskrivs av många som ett “gripande drama“ och flera recensenter har hyllat dess huvudrollsinnehavare Amanda Jansson för en fantastisk insats. På IMDb kan vi se att Stormskärs Maja har ruggigt starka 8,1/10 i användarbetyg, vilket är ovanligt för en skandinavisk produktion. 

I en intervju med Filmtopp berättar Amanda själv varför hon tycker att du som läser den här artikeln ska se Stormskärs Maja

– Att få spela Maja... min första huvudroll i en långfilm. Att få vara henne har varit helt otroligt. Det är en fin film som handlar om livet och jag vill att fler svenskar ska titta på den. Den handlar om allt vad det innebär med liv, död och kärlek och att kämpa. Att vara modig och vara sårbar. Den är jättefin, verkligen. 

Amanda medger att det är synd att inte fler svenskar har sett Stormskärs Maja

– I Finland närmar vi oss femhundratusen på tittargränsen. Det är helt sjukt. Den har gått på bio i Sverige men här har vi nått typ tjugotretusen personer. Det är tråkigt att den inte nått fram till fler. Det är en film jag är otroligt stolt över. Hela resan med den har betytt så otroligt mycket för mig, personligen också. 

Amanda är däremot hoppfull om att fler svenskar ska se filmen på streaming. Sett till hyllningarna den mötts av och Amandas uppmaning föreslår vi att du ger Stormskärs Maja en chans. Varför inte redan i veckan?

Stormskärs Maja finns att streama på ett flertal tjänster i deras hyr/köp-utbud, däribland SF Anytime och Viaplay. Här kan du se alla tjänster som har filmen inne i sitt bibliotek. Den 25 oktober kommer filmen till TV4 Play.

Håll utkik på Filmtopp för fler spännande tips på bra filmer och serier.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL