Han spelar Bert i nya biofilmen – då har den premiär

Han spelar Bert i nya biofilmen – då har den premiär

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 10:52 | Publicerad 05 september 2024 kl. 10:52

Klas Eriksson gör rollen som pappa

Den 9 septemer är det inspelningsstart för den nya Bert-filmen i vilken Axel Adelöw, känd från "Knyckertz och snutjakten", gör den ikoniska titelrollen.

I somras blev det känt att SF Studios gör en ny biofilm om den neurotiske och hopplöst romantiske tonåringen Bert. I den får vi se flera kända ansikten, från personen bakom titelkaraktären till Josefin Neldén och Leif och Billy-stjärnan Klas Eriksson som spelar föräldrarna. Nu meddelar SF att den nya Bert-filmen, som regisseras av Manuel Concha (Suedi) startar sin inspelning i början på nästa vecka, närmare bestämt måndagen den 9 september. 

– Jag har alltid dragits till Berts universum. Det unga, nyfikna och naiva som möter vuxenvärlden för första gången och alla känslor som kommer med det, säger Manuel Concha i ett pressmeddelande.

Han spelar Bert i nya biofilmen – då har den premiär
Manuel Concha med de unga skådespelarna i den nya Bert-filmen. Foto: Carl Nilsson.

Han spelar Bert i den nya biofilmen

Den nya filmen ska spelas in i Luleå, och följer de bästa vännerna Bert och Åke när de ger sig ut på praoveckor. Så här lyder beskrivningen av handlingen som vi fått ta del av: 

Medan Åke praoar på Berts pappas optikerbutik så har Bert dragit nitlotten och hamnat på restaurang Tippen med mobbaren Klimpen. Samtidigt händer något som kommer att förändra allt för dem. Åke har nämligen blivit kär, för första gången i sitt liv. Tjejen han är kär i heter Molly. Problemet? Molly praoar på Tippen och Bert har också fallit pladask för henne! Molly verkar dessutom gilla Bert. Och Åke? Han har ingen aning! Svåra frågor, dilemman och invecklade lögner staplas för att till slut brisera och Bert riskerar att förlora både sin bäste vän och den stora kärleken.

Rollen som Bert görs av Axel Adelöw, som är känd från Knyckertz och snutjakten och SVT:s julkalender En hederlig jul med Knyckertz. Andra skådepelare vi ser ta plats på rollistan är Viggo Rapo (Matilda the Musical) som spelar Åke och Matilda Gross (Nelly Rapp och Trolltider) som kärlekssintresset Molly. I rollen som skolans fruktade mobbare Klimpen har vi Sigge Dorsin (Göta kanal – Vinna eller försvinna). Elvis Karlsson gör rollen som Lill-Erik och Isabella Pessoa Fernandes är Bert och Åkes kloka kompis Thora. Som Berts föräldrar ser vi Josefin Neldén (Vår tid är nu) och Klas Eriksson (Leif & Billy).

Tapio Leopold (Berts Dagbok, Dag för dag, Strul) har skrivit manus till den nya Bert-filmen som ännu inte fått sin officiella titel.

Nya "Bert" har biopremiär hösten 2025. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL