GUIDE: Streama de senaste årens Stephen King-filmer

GUIDE: Streama de senaste årens Stephen King-filmer

Eric Diedrichs
06 oktober 2024 kl. 16:00

Sätt guldkant på "Scaretober" med kungens kusligheter

Skräckmästaren Stephen King har bjudit på rysliga berättelser sedan 70-talet och många av dem har blivit till film. Här kan du se var du streamar de senaste årens tillskott.

Med 65 romaner och över 200 noveller under bältet, har Stephen King, 77, skrämt vettet ur sin publik på otaliga sätt; ibland med starkt och genomarbetat mardrömsstoff, ibland med första möjliga tanke. Samtidigt är det nog ingen annan som skulle kunna skriva en tegelsten om en mördande bil (Christine, 1983) med gott resultat.

Ja, hur många tusentals ord Stephen King har pumpat ut sig genom åren får någon annan svara på, men via en snabb titt på IMDb kan jag åtminstone konstatera att det åtminstone har blivit 354 (!!!) filmatiseringar, kortfilmer och TV-serier inkluderat. Dessutom är ytterligare 21 stycken under utveckling.

Stillbild ur Geralds lek
"Geralds lek" är en av de senaste årens mer lyckade Stephen King-filmer. Foto: Netflix

Stephen King sålde filmrättigheter för 1 dollar

Många av dessa är förvisso gjorda för närmast obefintlig budget – King var nämligen så pass generös att han under en längre tid lät aspirerande filmskapare skaffa rättigheterna till vissa av hans berättelser för blott 1 dollar.

Många Stephen King-filmer finns det och många fler ska det bli. De senaste åren har vi sett en ny våg med satsningar, inte minst från Netflix, som bland annat låg bakom rosade Geralds lek (2017). Tidigare i veckan var det också premiär för James Wan-producerade Salem's Lot, som efter att ha legat på hyllan i två år skippade biograferna och landade direkt hos Max,  där den skoningslöst avrättades av en besviken kritikerkår. 

Långt ifrån alla Stephen King-filmer är bra, det vet nog de flesta vid det här laget – även om Nyckeln till frihet, som baseras på en av hans noveller, är rankad som världens bästa film enligt IMDb (något jag redan har sagt mitt om).

Stillbild ur Salem's Lot
"Salem's Lot" finns nu att streama. Foto: Warner Bros. Discovery

Här streamar du senaste årens Stephen King-filmer

Nedan listas alla de senaste Stephen King-filmerna som finns tillgängliga för streaming. Klicka in på en titel för att se var den går att streama. IMDb-betyg står utskrivet efter utgivningsår.

Chapelwaite
Adrian Brody är en av huvudrollerna i "Chapelwaite". Foto: Apple Studios

Stephen King i TV-seriernas värld

För den som inte får nog av en film, kommer här en lista med TV-serier baserade på Stephen Kings litteratur.

För mer läsning se vår lista med de bästa Stephen King-filmerna.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL