Fyra ny filmer kliver in på biotoppen – här är favoriterna

Fyra ny filmer kliver in på biotoppen – här är favoriterna

Eric Diedrichs
26 augusti 2024 kl. 12:36

Storsäljaren behåller sin förstaplats

Veckans biotopp är här och denna gången kliver fyra nya filmer in – varav en är svensk. Annars är det mesta sig likt.

Det kommer kanske inte som någon överraskning att Det slutar med oss – romantiska dramat med Blake Lively efter Colleen Hoovers bästsäljande roman – fortsätter att vara herren på täppan i veckans biotopp, men nytt blod är i rörelse.

Trots att de hade premiär så sent som i fredags, har fyra nya filmer börjat marschera upp för toppen – och alla har fått bra utlåtanden av Filmtopp.

Tom Hardy har en blå skjorta på sig i "The Bikeriders".
Tom Hardy i "The Bikeriders". Foto: Universal Pictures.

Fyra nya filmer kliven in på biotoppen

På plats sju finner vi Channing Tatums nya psykologiska thriller Blink Twice, som fick fyra av fem i betyg av Filmtopps recensent. Samma betyg fick även listans nya åtta – det amerikanska motorcykeldramat The Bikeriders med Austin Butler och Tom Hardy i huvudrollerna – och nia Slumpen avgör, som är Woody Allens kanske allra sista film. Den 88-årige regissören har svårt att finansiera sina filmer och omvärldens kritiker är mer eller mindre enade om att detta vore en värdig sorti.

Ny på listan är även den svenska dokumentären Bröderna Andersson, som handlar om den svenske regissören Roy Andersson och hans bröder. Filmtopps recension dyker upp i veckan, men vi kan avslöja redan nu att vår utsände var nöjd med biobesöket.

I övrigt är det inte mycket nytt som har skett på biotoppen förutom att Insidan ut 2 och Alien: Romulus har bytt plats med varandra.

De fem största filmerna på bio just nu

Föregående veckas placering skrivs ut i parentes.

1. (1) Det slutar med oss
2. (4) Insidan ut 2
3. (3) Deadpool & Wolverine
4. (2) Alien: Romulus
5. (5) Dumma mej 4

Här hittar du en förlängd version av biotoppen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL