Filmstjärnan beskriver sexscenerna med Jennifer Aniston som ”tortyr”

Filmstjärnan beskriver sexscenerna med Jennifer Aniston som ”tortyr”

Axel Diedrichs
17 juli 2024 kl. 11:51

Hade en crush på Vänner-stjärnan

I en intervju som kommit upp till ytan berättar filmstjärnan Jake Gyllenhaal om sexscenerna han gjorde med den tidigare crushen Jennifer Aniston.

I dag är Jake Gyllenhaal en högst respekterad Hollywoodstjärna med över 50 roller på CV:t och ett gäng supersuccéer och fina skådespelarnomineringar att stoltsera med. Men det fanns en tid, som för med alla andra av hans status, där många upplevelser var helt nya. Som när han spelade mot självaste Jennifer Aniston i dramafilmen The Good Girl.

Filmstjärnan beskriver sexscenerna med Jennifer Aniston som ”tortyr”
Jennifer Aniston och Jake Gyllenhaal i "The Good Girl" (2002). Foto: Fox Searchlight Pictures.

Jake Gyllenhaal minns "tortyrmässiga" sexscener med Jennifer Aniston

I den rosade lågbudgetfilmen The Good Girl följer vi ett uttråkat butiksbiträde som inleder en affär med en yngre kollega, i hopp om att fly sitt monotona liv. När filmen kom ut var Gyllenhaal knappt 22 år gammal och precis i starten av sin karriär, och Aniston som allra störst med TV-serien Vänner

Att spela mot Jennifer Aniston och dessutom nå sitt riktiga genombrott var på pappret allt som Jake Gyllenhaal kunde drömma om. Men i verkligheten var det inte riktigt så underbart som det kanske låter. 

Jake Gyllenhaal i "Road House" (2023). Foto: Amazon Prime Video.

I en intervju med Howard Stern från oktober 2021, som börjat cirkulera på nätet igen, berättar Jake Gyllenhaal om svårigheterna med att göra filmen. Framför allt minns han hur jobbigt det var att göra sexscenerna. 

– Det var tortyr, ja. Men samtidigt var det inte tortyr, säger han och fortsätter: 

– Sexscener är stela, för det är kanske 30-50 personer som kollar på. Det är inget jag tänder på. 

– Det är märkligt mekaniskt. Och dessutom är det som en dans, du koreograferar för en kamera. Det är som en slagsmålsscen, den här typen av scener måste man koreografera.

Men förutom att sexscener är onaturligt tekniska att spela in, så var det förmodligen Gyllenhaals känslor för Jennifer Aniston vid tidpunkten som gjorde det obekvämt på riktigt för honom:

– Jag hade en crush på henne i flera år. Att jobba med henne var inte enkelt. Inte så mycket på grund av Vänner, utan snarare hennes personlighet och filmerna hon var in, säger han till Howard Stern.

Vidare refererar Gyllenhaal till något han kallar för "kuddtekniken", som innebär att de två hade en kudde mellan varandras kön.

– Den användes i princip alltid när vi faktiskt befann oss i en horisontell position i den filmen. Jag tror faktiskt att det var Jennifers förslag, hon var väldigt snäll att föreslå det innan vi började filma. Hon sa typ "jag sätter en kudde här".

Filmstjärnan beskriver sexscenerna med Jennifer Aniston som ”tortyr”
Jennifer Aniston i "The Good Girl" (2002). Foto: 

Jennifer Anistons reaktion på Gyllenhaals känslor

Att Jake Gyllenhaal hade en crush på Jennifer Aniston är något som varit känt en längre tid. I en intervju hon gjorde med Entertainment Tonight 2016 kom hans känslor för henne på tal, och det verkar vara första gången som hon blev varse om situationen: 

– Vad ska jag göra med den informationen nu? Vad för gott gör den mig nu?, sade hon då och fortsatte: 

– Jag älskar den grabben. 

På Anistons reaktioner låter det nästan som om de två hade kunnat få till något – om hon bara visste vad Gyllenhaal kände när de väl bekantade sig med varandra. 

Här kan du streama The Good Girl

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL