EXKLUSIVT: Smygkika på omtalade ”Mwuana - framför allt”

EXKLUSIVT: Smygkika på omtalade ”Mwuana - framför allt”

Eric Diedrichs
06 augusti 2024 kl. 14:00

Hyllade rapparen gör comeback

Den 9 augusti är det världspremiär för "Mwuana - framför allt" på Way Out West. Filmtopp är först med att dela trailer och klipp från den efterlängtade dokumentären.

Det har gått sju år sedan  Robin "Mwuana" Nyström släppte sitt hyllade debutalbum Triller. För att överleva som artist måste han nu skapa en uppföljare. Det sätter hela hans existens på sin spets. Han tvingas försöka ta sig bort från det mörker som varit drivkraften för hans skapande och framgång. En process som ger Mwuana ett nytt liv eller blir hans undergång.

Manusförfattaren och regissören Martin Sandin har tillsammans med fotografen och klipparen Viktor Annerstål följt Mwuana under arbetet med musiken – och den stora comebacken.

– Där och då är vi med, Viktor och jag. Vad vi tror ska bli några månaders filmande blir ett själsligt stormigt äventyr och en dokumentär som sträcker sig över 2,5 år. Vi kommer väldigt nära och tappar bort varandra och möts igen för att landa i en film som har känslorna på utsidan och som också förändrat oss, säger Martin Sandin.

Se trailern till Mwuana - framföra allt:

Martin Sandin och Viktor Annerstål ligger bakom flera gemensamma filmer. Senast 2022 med den mycket uppmärksammade kortfilmen Bilskådaren.

Filmen har världspremiär på Way Out West den 9 augusti för att sedan visas på SVT Play den 18 augusti.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL