Efter kritiken: 27-åringen är årets hetaste stjärna – prisades av IMDb

Efter kritiken: 27-åringen är årets hetaste stjärna – prisades av IMDb

Emil Oscar Rasmussen
12 september 2024 kl. 16:00

Euphoria-stjärnan har etablerat sig som en av de största i världen

Hon har varit med i några av världens mest framgångsrika serier och filmer. Hon har kritiserats, hyllats och pratats om i oändlighet. I dag fyller Sydney Sweeney 27 år och för bara några dagar sedan prisades hon av IMDb som en årets hetaste stjärnor.

Sydney Sweeney fyller 27 år. Skådespelaren har varit aktiv sedan innan tonåren, men det är på senare år som hon fullständigt exploderat i popularitet.

Det stora genombrottet kom med Euphoria 2019, men redan innan det hade hon krattat för framgången med betydande roller i hyllade serier som The Handmaid's Tale och Sharp Objects. Därefter har hon följt upp de tidiga framgångarna med den ena uppmärksammade produktionen efter den andra, från The White Lotus och The Voyeurs till Anyone But You och Madame Web.

De explosionsartade framgångarna har burit med sig både positiva och negativa aspekter för Sweeney. Stjärnan har bevisligen inte haft svårt att hitta nya uppdrag, men som alltid när någon tar snabba kliv mot toppen är kritiken ofta oundviklig. Samtidigt som hon stått för en av det senaste årets stora succéer i Anyone But You har hon bland annat hånats för Madame Web, kritiserats för hur hon framställdes i Rolling Stones musikvideo till "Angry" och anklagats för att ha en affär med kollegan Glen Powell.

En sak är dock säker och det är att Sydney Sweeney är en individ som har gjort avtryck – så till den grad att hon nu prisats av IMDb som en av årets hetaste stjärnor.

Sydney Sweeney tilldelas STARmeter Award av IMDb

Just nu pågår Toronto International Film Festival, där Sydney Sweeney har varit på plats för världspremiären av Ron Howards Eden, som hon medverkar i tillsammans med stjärnor som Ana de Armas, Vanessa Kirby, Jude Law och Danien Brühl.

I samband med det passade världens största filmsajt IMDb tidigare i veckan på att dela ut en "Fan Favorite" STARmeter Award till Sweeney, vilket bekräftar henne som en av de hetaste stjärnorna i världen 2024. Priset delas ut till stjärnorna med flest sidvisningar på IMDb, som har över 250 miljoner besökare per månad. Enligt IMDb har Sweeney dominerat listan under året och har hittills funnits med på topp 10 under 20 – fler än hälften – av årets veckor.

Utöver Madame Web och Anyone But You har Sweeney också varit aktuell i år med skräckfilmen Immaculate, och hon uppmärksammades mycket när hon medverkade i Saturday Night Live och skämtade glatt om all kritik som riktats mot henne.

Sydney Sweeney i "Immaculate" (2024). Foto: Scanbox Entertainment.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt inom film- och serievärlden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL